gtag('config', 'G-X0Q4RFH2S7');

Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yaz ayları, saçların en fazla yıprandığı dönemdir. Bunun en önemli sebebi güneş ışınları, deniz ve kum üçlüsüdür. Deniz suyu her ne kadar saçtaki ölü hücreleri temizleyip, cildin yenilenmesini sağlasa da güneşle bir araya geldiği zaman saçın tam bir düşmanı haline gelmektedir.

Gündem 11.09.2024, 23:00 12.09.2024, 07:02 Halil Uzan
Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bir kadının en çok önem verdiği ve en güzel aksesuarı olarak gördüğü saçlar her mevsim ve her dönem farklı bir bakım istemektedirler. Saçlar kadınlar için her zaman vazgeçilmez bir parça haline gelmiştir. Saçların daha sağlıklı, daha parlak ve daha güçlü olması için yapılmadık bakım ve alınmadık ürün bırakmayan kadınlar bu uğurda maddi ve manevi birçok emek harcamaktadırlar. Saçların güzel ve güçlü olması için çeşitli bakımlar yapılmakla birlikte bazı dönemler bu bakımlar çok daha önemli ve çok daha yoğun olmaktadır. Yaz ayları da bu dönemlerden biridir.

Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yaz ayları, saçların en fazla yıprandığı dönemdir. Bunun en önemli sebebi güneş ışınları, deniz ve kum üçlüsüdür. Deniz suyu her ne kadar saçtaki ölü hücreleri temizleyip, cildin yenilenmesini sağlasa da güneşle bir araya geldiği zaman saçın tam bir düşmanı haline gelmektedir. Saçın en fazla yıpranmasına sebep olan bu faktörler saçın kırılmasına ve kopmasına da sebep olmaktadır. Bundan dolayı deniz sonrasında mutlaka saçlar yıkanmalıdır. Tüm bu etkenler sebebiyle yaz aylarında saç bakımına çok daha önem verilmelidir.

Saçların dökülmesine, kopmasına ve güneş ışınlarının zararlı etkenlerini en aza indiren bir şampuan ve saç bakım ürünleri kullanarak, saçların yıpranmasını kırılmasını en aza indirmek mümkündür. Özellikle boyalı olan saçlar, saç bakımına daha fazla önem vermelidirler. Yaz aylarında saçların yıpranmasını ve kırılmasını önlemek amacıyla saç bakımında yapılması gerekenler şöyle sıralanabilir;

  • l Yazları balyaj, permal boya gibi işlemler yapılmaktan kaçınılmalıdır. Bu işlemler güneş ışınlarıyla birleştiği zaman saça çok fazla zarar vermekte, saçın dökülmesine ve yıpranmasına sebep olmaktadır.
  • l Tatilde, saçları güneşten, kumdan ve tozdan korumak amacıyla Uv filtreli, koruyucu ürünler kullanılmalıdır. Deniz veya havuzdan çıkıldıktan sonra saçlar yumuşak bir suyla yıkanılmalıdır. Akşamları deniz veya havuz dönüşünde saçlar mutlaka güneş koruyucu bir şampuan veya güneş koruyucu olmasa da kaliteli bir şampuanla yıkanılmalıdır. Ayrıca, boyalı saçlara sahip kişiler de mutlaka şapka bandana takılmalıdır. Bu saçın renginin bozulmasını önleyecek ve daha az yıpranmasını sağlayacaktır.
  • Tatil dönüşlerinde saç yıpranmış ve donuk bir görünüm elde edecektir bundan dolayı ilk haftalarda kuru ve yıpranmış saçlar için olan şampuanlar kullanmak daha doğru olacaktır. Bunların yanı sıra şampuandan önce besleyici bir krem kullanmakta faydalı bir seçenektir. Ayrıca saçlar için evde doğal olarak hazırlanabilen maskelerde haftada bir defa yapıldığında, saçlara ciddi derecede katkı sağlayacaktır.
  • Yaz aylarında güneş ışınları ve havanın sıcak olması sebebiyle saçta nem kaybı oluşma olasılığı yüksektir. Nem kaybı saçların kurumasına ve zamanla yıpranıp dökülmesine sebep olduğundan saç yağları kullanmak sac için faydalı bir seçenektir. Ayrıca yaz aylarında bol bol su içmek sağlık açısından birçok faydası olduğu gibi en önemli faydası da saçlarını kaybettiği nem dengesini yerine getirmektir.

Yaz İçin Doğal Saç Bakım Maskesi

Yaz aylarında yıpranan, kuruyan ve bu faktörlere bağlı olarak dökülmeye zemin hazırlamış bir saça yapılabilecek ve en iyi gelecek saç bakım maskesi önerisi şöyledir; 2 yumurta kırılarak bir miktar zeytinyağı içerisine iyice karıştırılır, daha sonra bu karışım, saçın her bölgesine özellikle dipleri iyice sürülür saçta 15 dakika bekletildikten sonra şampuan ve saç kremi ile yıkanılır ardından bol su ile durulanır. Bu maske saça, protein desteği sağlayarak saçın kurumasını yıpranmasını ve kırılmasını önler.

Yorumlar (0)