Provizyondaki İşlemler Ne Demek?

Kredi Kartı 01.09.2020, 12:43
Provizyondaki İşlemler Ne Demek?

Provizyon aslında ön onay anlamına gelir. Bankalar kredi kartıyla yapılan alışverişlere en sonra birçok aşamadan bu işlemi onaydan geçirmektedir.  Yani kredi kartını doğrulama,  kartın çalıntı olup olmadığını anlamak gibi çeşitli güvenlik sebepleri ile yapılan işlemler provizyona eklenmektedir.

Kart numarası,  işlemin alındığı POS cihazı ile işyeri bilgileri gibi çeşitli kriterler ön onaydan geçirilmektedir.  Kartta herhangi bir ciddi sorun yoksa konuya zaten takılmaya gerek yok.  Zaten provizyondaki işlemler uzun süren işlemler değildir.  Yalnızca kartın çalıntı olup olmadığını araştırmak kısa sürdüğü için kısa bir sürede yapılan işlemin hesap hareketlerini yansımasının söylemek mümkündür. 

Provizyondaki işlemler ne demek kartta herhangi bir şüpheli durum bulunmuyorsa işlem gün sonuna kadar bekletilmekte ve sonrasında onaylanmamaktadır.  Ancak işlemi uzun bir süre provizyonda beklemesi tutarın kart limitinden düşünülmediği anlamına gelmemektedir.  Tutar limitten düşmekte ve provizyon işlemi bittiğinde de hesap özetine yansıtılmaktadır.

Provizyondaki İşlemler Ne Kadar Sürer?

Provizyonda bekleyen işlemlerin onay süreçleri yaklaşık olarak 1 günü bulmaktadır.  Yani kredi kartında bekleyen provizyon işlemi bir gün sürebilirken bazı durumlarda 2 gün sürdüğü de görülmektedir.  Bunun için mobil uygulama ya da internet bankacılığı kullanılarak da provizyonda herhangi bir işlemin olup olmadığı kontrol edilebilir. 

Provizyon süresi ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler banka ile iletişim kurmanın daha doğru olduğunu düşünmelidir.  Eğer yapılan bir işlemde şüpheli bir durum görüldüyse bankanın müşteri hizmetleri aranarak işlem iptal edilebilir.  Dolayısıyla bu süre 2 güne kadar çıkabilir.

Provizyonda Bekleyen İşlem Ne Demek?

Provizyonda bekleyen işlem onay sürecinden geçen işlem anlamına gelmektedir.  Bu işlemler kredi kartı,  POS cihazı çeşitli durumları süzgeçten geçirmeyi sağlamaktadır.  Hem kredi kartının güvenliği hem de müşterilerin güvenliği üst düzeyde tutulur.  Genel olarak kredi kartı bekleyen provizyon süreleri 1 ya da 2 iş gününü bulabilir. 

Şüpheli bir işlem fark edildiğinde de bunun iptali için çeşitli işlemler izlenerek işlem iptal edilebilir.  Bu da ancak kullanılan bankanın müşteri hizmetlerini aramakla mümkündür.  kredi kartında kişiye ait olmayan işlem görüldüğü takdirde provizyon derken iptal edilmesi için müşteri hizmetleri aranabilir,  şüpheli işlem bildirimi menüsünün kullanılması ile kredi kartından bekleyen işlemin kişiye ait olmadığı müşteri temsilcisine aktarılabilir. 

Gerekli girişimler yapıldıktan sonra Kalpteki çekim iptal edilecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24