Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar Hangileridir?

Öğrenci kredi kartı limiti nedir? Kefilsiz öğrenci kredi kartı veren banka hangisidir?

Kredi Kartı 21.10.2020, 09:38
Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar Hangileridir?

Artık sadece üniversite öğrencilerinin değil, orta okul ve lise öğrencilerinin bile kredi kartı bulunuyor. Orta okul ve lise öğrencileri ebeveynlerine ait kredi kartları veya aileleri ek kart çıkarıp çocuklarına veriyorlar. Bankalarda ise artık lise öğrencilerine ve üniversite öğrencilerine kredi kartı vermekte.

Lise öğrencilerine ailelerinden izin alan öğrencilere veya ailesi kefil olan öğrencilere kredi kartı çıkarırken, üniversite öğrencilerinde ise belirli bir limite kadar bankalar kredi kartı çıkarmaktadır. Bankaların öğrencilere verdiği genel meblağ ise aşağı yukarı 750 lira ile bin lira arasında olmaktadır.

İşbank Öğrenci Kredi Kartı

En eski bankalardan bir tanesi olan İşbankası, yıllarca öğrencilere kredi kartı çıkarmaktadır. Şuan yenilenmiş olan İşbankasının vermiş olduğu öğrenci kredi kartı ise Maximum Genç. Normal bir kredi kartı olarak düşünün, sadece limiti düşüktür. İşbankasının genel olarak verdiği öğrenci limiti 750 lira ile bin lira arasında olmaktadır. Ailelerinden izin aldıkları takdirde veya aileleri kefil olduğunda biraz daha limiti yükseltme şansları olabilir.

Garanti Bankası Öğrenci Kredi Kartı

Her bankada olduğu gibi Garanti Bankası’nında öğrenci kredi kartı bulunmaktadır. Garanti Bankası’nın öğrenci kredi kartı ise Bonus Genç. Diğer Garanti kredi kartlarında olduğu gibi avantajlı, sadece limiti öğrenci için düşük olan bir kredi kartıdır. Garanti Bankası’da diğer öğrenci kredi kartları gibi öğrencinin kart almadan önce ailelerinden izin ve kefillik almaları gerekmektedir. Daha sonra kredi kartı başvurusu yapılır ve en son kredi öğrencinin adresine teslim edilir.

VakıfBank Öğrenci Kredi Kartı

İşbankası ve Garanti Bankası’nda olduğu gibi VakıfBank’ta da elbette öğrenci kredi kartı bulunuyor. VakıfBank’ın kullandığı öğrenci kredi kartına Like Card denilmektedir.

Diğer öğrenci kredi kartlarında olduğu gibi VakıfBank Like Card’ın da sınırlı bir para limiti bulunmaktadır ve ancak ailelerin izni olarak, eğer ailelerde kabul ederse öğrenci kredi kartının limitinde artış sağlanabilmektedir. Öğrenci kartları genellikle avantajlı oluyor, çünkü öğrencinin genel ihtiyacı belli ve çoğu kredi kartı çoğu zaman bir destek oluyor.

Öğrenci Kredi Kartı İçin Başka Hangi Bankaya Başvuru Yapılabilir?

Birçok bankalar öğrencilere kredi kartı vermektedir. Bunların arasında bahsedilen üç banka dışında aynı zamanda Akbank, Ziraat Bankası, TEB Bank ve Yapı Kredi bankası bulunmaktadır. Bütün bankaların öğrenci kredi kartlarındaki politikalar benzer olmaktadır.

Öğrenci kredi kartlarına başvurmak için öncelikle başvuran kişinin kesinlikle öğrenci olması gerekmektedir. Başvuruyu yaparken de başvuran kişiden öğrenci belgesi isteniz. Kişi isterse internet üzerinden de başvurabilir veya banka şubelerine giderek başvurusunu yapabilir.

İnternet üzerinden başvuru yapıldığı zaman, bir süre sonra banka kalan evrakları istemek için kişiyi bankaya davet edecektir. Öğrenci belgesinin bankaya giderken mutlaka götürülmesi gerekir. Eğer şubeye direkt gidiliyorsa, bankaya giderken evraklarla birlikte öğrenci belgesinin götürülmesi gerekir. Öğrencinin, kart limitinin en fazla 750 lira ile bin lira arası olacağını bilerek başvuru yapması gerekir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24