CVV Kodu Nedir? CVV Kodu Nerede Yazıyor?

CVV kodu ile kredi kartının online işlemlerde güvenli şekilde kullanabilirsiniz. Cvv kodu nedir ve nerede yazar hakkında bilgileri paylaştık.

Kredi Kartı 27.08.2020, 10:56
CVV Kodu Nedir? CVV Kodu Nerede Yazıyor?

Hayatın vazgeçilmezleri arasında kendine yer bulan kredi kartları internet alışverişinde (online olarak) sıkça kullanılan ve alışverişi tamamlamadan önce kredi kartının üstündeki ad soyad, kart numarası ve CVV kodu sorulmaktadır. Kredi kartlarını yeni kullananlar CVV kodunu sürekli olarak aratmakta ve kodun nerede yazdığını merak etmektedir. İşte CVV kodu ile ilgili merak edilen her şey.

CVV kodu birçok kredi kartı kullanan kişi tarafından sıklıkla sorgulanan sorular arasında bulunur.  Kredi kartlarının arka bölümünde bulunan ve alışveriş sistemleri üzerinde kullanıcılara güvenlik imkanı sunan bu kod pek yararlıdır.  CVV kodu nedir şeklinde sürekli olarak arama motorlarına soru sorulur ve kodun ne işe yaradığı merak edilir.  Card Validation Value kelimelerinin kısaltılarak CVV şeklinde kartın üzerinde güvenliği sağlamak sebebiyle oluşturulan koddur.  3 haneden oluşur web sadece MasterCard ile VISA kartları üzerinde bulunur.  1 Ocak 2001 tarihinden sonra tüm VISA kartlarında kredi kartı güvenlik kodunun yer alması zorunlu kılınmıştır.  Bu kart kredi kartı numarası gibi kabartma şeklinde değil de baskı şeklinde yazılmaktadır.

CVV Kodu Ne İşe Yarar?

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçmek ve güvenliği maksimuma çıkarmak amacıyla oluşturulan bir koddur.  Bu kodun vasıtasıyla internet üstünden güvenli bir alışveriş yapılır.  Koddaki güvenliğin oluşturulmasının nedeni kredi kartı üzerindeki şifrenin alışveriş sırasında verilmemesidir. Alışveriş sırasında isim soyisim, Kredi kartı numarası,  kartın son kullanma tarihi ve CVV denilen güvenlik kodu istenmektedir.  Bu bilgilerin doğrultusunda şifre verilmeden güvenli bir şekilde alışveriş gerçekleştirilebilir.

CVV Kodu Kart Üzerinde Nerede Yazar?

Banka kartı güvenlik kodu kredi kartının arka tarafında imza bandı üzerinde yer alır.  Bu bant üzerinde bulunan rakamların son 3 hanesi CVV kodunu verir. Örnek olarak kredi kartının arka tarafında 0000 1111 2222 333 444 555 varsa son 3 hane 666 ise kredi kartının CVV kodu 666’dır.

Birçok kart üzerinde yalnızca 666 gibi 3 hane tek yazar. Bazı kartlar üstünde de 5555 666 gibi numaralar yazar. Bu bölümde önemli olan ise yalnızca son 3 rakam olmaktadır.

Yorumlar (1)
sunayavuz 3 yıl önce
memmun kaldım güzel....
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24