Siyam Kedisi Özellikleri Nelerdir?

Kedi 04.09.2020, 12:49
Siyam Kedisi Özellikleri Nelerdir?

Eskisi Siyam’da yani bugünkü Tayland olarak bilinen yerde tapınak bekçisi olarak kullanılan özel kedi cinslerindendir. Gözleri okyanus mavisi renginde,  ilgi çekici dış görüntüsü ve muhteşem zekası ile insanları kendine hayran bırakan bir görüntüye sahiptir.  Tapınak kedisi olarak da bilinir ve zamanla insanla birlikte yaşamayı öğrenmiştir. 

Siyam kedileri saf ve doğal bir kedi ırkıdır.  Sahip oldukları gözleri maskeye benzetilen ve genetik problemler sonucu mutasyona uğrayan genlerden oluşur.  Köklü eski ırkları dolayısıyla birçok yeni ve farklı ırkın doğmasına sebep olmuştur.  Sevgi ve saygı duyulan siyam kedilerinin özel kabul edildiği de bilinmektedir. 

Asil olarak bilinirler ve özelliklerinden henüz bir şey kaybetmemiş nelerdir.  İnsanlar tarafından evlerin içerisinde sevilerek bakılan bu kedi türleri kıvrak,  üstün zeka ve Çevik vücut yapılarına sahiptir. 

İnsanlarla Olan İletişimi

İnsanlarla olan iletişim de çok iyidir ve koruma iç güdüsü çok gelişmiştir.  Siyam kedileri nerede görülürse görülsün kendine özgü renkleri ile rahat bir şekilde tanınır genel olarak tüyleri kısadır.  Uzun tüylü olanları ise farklı ırklarla melezlenmiş şekilde üretilmiştir. Avcılık yeteneği çok gelişmiştir ve oyuncu kedicik cinslerindendir. 

Çok cana yakındır ve kısa bir süre içerisinde insanlarla birlikte dostluk Bağları kurabilir.  Bu kedi türünün insanlarla ya da çevresinde çocuklarla oynarken tırnaklarını içeri çektiği ve zarar vermekten kaçındığı bilinmektedir.  Sevdiklerine zarar vermemek için çok duygusal davranan ve özel bir çaba sarf eden kedi türlerindendir. 

Özellikle küçük çocuğu olan ailelere güven veren bir yapısı vardır. Yavruyken eğitmek bu türleri çok kolaydır öteki kedilerin aksine tasma takılarak gezmeye bile çalıştırılabilen bir türdür.

 Siyam Kedileri Hakkında Merak Edilenler

  1. Mükemmel derecede özgüvene sahiptirler mutlu etmek kolay değildir.  Kendi istediği zaman sevilir ve oynamak isterse mutlu olur.
  2. Sevdiği insanların aynısı haline dönüşebilir.  Yani sahiplerini severse karakterlerini birebir taşıyabilir.
  3. Yavruyken oldukça Çirkin olan bu kediler yetişkin hale geldiklerinde insanları şaşırtacak derecede güzel olurlar. 
  4. O kadar duygusaldırlar ki gün içerisinde olan biten tüm olaylardan etkilenirler.
  5. Yemek yemeyi çok sevmezler formda kalmayı başarılar.

Siyam kedilerinin boy ve ağırlıkları için ortalama bir rakam bulunmasa bile beslenme alışkanlıklarına,  yaşadıkları bölgenin çevresel faktörlerin değişimine bağlı olarak yaklaşık 15 kiloya kadar ulaşabilirler.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01