Kediler Seyahat Edebilir Mi?

Evcil hayvanlarımız kediler bizimle beraber seyahat edebilir mi? Seyahat sırasında kedilerin beslenmesi nasıl olmalı?

Kedi 18.08.2020, 15:21
Kediler Seyahat Edebilir Mi?

Seyahat süresi boyunca huzursuzluk yaşayabilir, tuvalet ihtiyacı olabilir ve seyahat sonrasında psikolojik bozukluk yaşayabilir. Bu durum kedi sahibinin kedi ile beraber seyahat etmesini iyice düşünmesini gerektirmektedir. Kediler ile araba, otobüs ve taksiler ile yapılan seyahatler uçakla yapılan seyahate göre daha kolay geçmektedir. Uçak ile yapılacak seyahatlerde kedi için biraz daha temkinli olmakta fayda vardır. Bu temkinleri sıralamak gerekirse beslenmesi, tuvalet ihtiyacı, psikolojisi gibi durumlar için önlem almak gerekecektir. İşte kediler seyahat edebilir mi sorusunun cevabı.

Kedilerin Seyahat Esnasında Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Kediler genellikle yolculuk esnasında yemek yemez, su içmez, hatta tuvalete bile gitmezler. Bu durumu dert etmemek gerekir. Çünkü kediler yolculuk esnasında bu tür ihtiyaçlarını karşılamazlar. Eğer kedi taşıma kabında su bulunuyor ise derinliğine dikkat etmek gerekir. Çünkü ani bir sarsıntı esnasında kedilerin hoşlanmayacağı su etrafa dağılacak ve onu huzursuz edecektir.

Kedinin psikolojik durumuna bağlı olarak verilen herhangi bir mola esnasında su ya da mama verilebilmektedir. Ancak bu durumlara ilgi göstermezse herhangi bir endişe yaratılmamalıdır. Seyahatlerden 2 ya da 3 saat gibi süre öncesinde mama vermek kesilebilmelidir.

Kedilerle Araba Yolculuğu

Kedilerle araba yolculuğu yapılmadan önce kişinin yanına bir taşıma çantası alması gerekir. Taşıma çantasını almasının sebebi ise kedinin arabada serbest bir şekilde dolaşması ve stres yapmasına mani olması, herhangi bir ani frende savrulup yaralanmasını önlemektir. Yolculuk 12 saatten fazla sürecek ise hareket özgürlüğünü sağlamak için taşıma çantasını büyüklüğüne dikkat etmek gerekir. Ancak yine de büyük kedi taşıma çantaları tercih edilmemelidir.

Yolculuğun başlangıcında kediler stres yapabilir. Onun rahatlaması için kişinin kediye sevgi göstermesi ve kucağına alıp yola alıştırma süreci gerçekleştirmelidir. Kedinin huzursuzluğu geçtikten sonra kafesini ya da taşıma çantasına kedi bırakılarak rahatça yolculuğa başlanabilir.

Kedilerle Uçak Yolculuğu

Kediler yolculuk yapabilir mi şeklinde soru soranlar için açıklık getirmekte fayda vardır. Kediler uçakla yolculuk yapabilmektedir ancak kedi kabine alınmamakta ve kediler için özel olarak ayrılan kargo bölümünde seyahat etmesi gerekmektedir. Ancak uçak yolculuğunda her uçak firmasının farklı sistemi vardır ve o sistemi uçak firmalarına sormak daha mantıklıdır. Uçak yolculuğu tamamlandıktan sonra kediler için sorun bitmiş değildir.  Çünkü genellikle havaalanları şehir merkezlerine uzak yerlerde bulunmaktadır.

Uçak indikten sonra gidilecek olan yer uzaksa kedi zaten zor geçen uçak yolculuğunun ardından bir de araba yolculuğunu kaldırmakta zorluk çekebilir. Dolayısıyla uçak yolculuğundan sonra kedilerle otobüs ya da herhangi bir uzun kara yolculuğu yapılması tavsiye edilmemektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10