Türkiye’nin en yükseği!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yapımını sürdürmüş oldukları Cumhuriyet Kulesi için, “Atakule 107 metre, Çamlıca 153 metre, Cumhuriyet Kulesi ise 186 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yükseği olacak

Keçiören 12.01.2021, 15:12 İrem Durak
Türkiye’nin en yükseği!

Türkiye’nin en yükseği!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yapımını sürdürmüş oldukları Cumhuriyet Kulesi için, “Atakule 107 metre, Çamlıca 153 metre, Cumhuriyet Kulesi ise 186 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yükseği olacak” şeklinde konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yapımına başlandıktan sonra yarım kalan ve çalışmalara tekrar başlanan Cumhuriyet Kulesi’ni Hürriyet Ankara’ya gezdirdi. Kuleyi 29 Ekim 2021 tarihinde Cumhuriyet Bayramı’nda açmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Altınok şu bilgileri aktardı: “Bu projeyi bizden sonra yıkabilmek adına ihale yapıldı, firma geldi kompresörleri kaldırdı sonra ‘Ben yıkamam’ diyerek vazgeçti. Özel beton kullandık. Yapı, 8.5 şiddetine kadar depreme dayanıklı. Tamamlandığında Ankara’yı bir yandan Atakule’den bir yandan da Cumhuriyet Kulesi’nden oldukça görme imkânı olacak. Önümüzdeki sene eğer nasip olursa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kuleyi açmayı düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızı da açılışımıza davet edeceğiz.

Başkent’e muhteşem bir eser kazandırıyor olacağız. Atakule 107 metre, Çamlıca 153 metre, Cumhuriyet Kulesi 186 metre ile Türkiye’nin en yükseği olacak. Şu anda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Öyle bir peyzaj ile çevre düzenlemesi gerçekleştireceğiz ki girişi bile keyif verecek. Atakule’yi Büyükşehir ile Vakıflar Bankası ortak bir şekilde yaptı. Biz ilçe belediyesi olarak Türkiye’de kuleyi şahsi finansmanı ile yapan ilk belediye olmaktayız. Belediyeye de ciddi katma değer olacak. Belediyenin buradan ayda en az 1.5-2 milyon liralık geliri olacak.

40 Metrelik İkinci Kule De Geliyor

Sancaktepe, Yükseltepe, Şehit Kubilay kesişiminde yer alacak olan bir kule daha yapacağız. Onun da projesini hazırlamış olduk. O 40 metre yüksekliğinde olacak. Orada rakım biraz daha yüksek olduğu için Atakule ve Cumhuriyet Kulesi ayağınızın altında kalacak. Bütün Ankara ayağınızın altında olacak. Nikâh salonu, restoran-kafe bölümleri, seyir terası var, meslek edindirme kurslarımız bulunacak. Kütüphane de yer alacak. Bütün katları dolduracağız, önümüzdeki yıl ihalesini yaparız, görev süremizde bitireceğiz.”

Kulede Neler Olacak?

*Yüksekliği 30 metre daha arttırılacak

*Paraşütle atlama noktası.

*Cam fanus içerisinde 145 metre yükseklikte döner restoran.

*Kafeterya, hediyelik eşya bölümü ve kafeler.

*Çocuklar için uzay terası,

*Nikâh salonu, seyir terası, sergi salonu.

*Kırmızı beyaz led aydınlatma.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ile beraber Cumhuriyet Kulesi’ne çıktı, devam eden çalışmayı anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başkan Altınok şunları ekledi: “AK Parti ve MHP grubu olarak Büyükşehir’e ‘Al başarılı ol’ diye her türlü desteği vermekteyiz.  Yalnızca bu zamana kadar vermiş olduğumuz borçlanma yetkisi 3 milyar 100 milyon TL. Büyükşehir’e gelmiş olan gündem maddelerinin yüzde 95’i oy birliği ile geçiyor. 20 ayı geride bıraktık, Ankara hizmet bekliyor, artık lafları bırakmak lazım. Seçimden önce ne söz verildiyse onu yapacağız, çamura yatmak yok. Başkentimize değer katacak olan projelere imza atmamız gerek. Ankara’yı nasıl geliştirir, değiştiririz, güzelleştirir, ne şekilde zenginleştiririz, nasıl bir cazibe merkezi yaparız, mesaimizi buna harcamalıyız.” Şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03