İHA test merkezi için gerekli imzalar tamamlandı

Kalecik’in insansız hava araçları (İHA) ve drone test uçuşları için ‘Sürekli Tahsisli Hava Sahası’ merkezi olması için yapılacak olan projede imzalar atıldı

Kalecik 20.08.2021, 15:01 İrem Durak
İHA test merkezi için gerekli imzalar tamamlandı

İHA test merkezi için gerekli imzalar tamamlandı

Kalecik’in insansız hava araçları (İHA) ve drone test uçuşları için ‘Sürekli Tahsisli Hava Sahası’ merkezi olması için yapılacak olan projede imzalar atıldı.

Kalecik İnsansız Hava Sistemleri Test ve Değerlendirme Merkezi Kurulumu Projesi’ne ait imzalar 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te atıldı. Ankara Kalkınma Ajansı’nın güdümlü proje şeklinde desteklemiş olduğu, TRTEST Test ve Değerlendirme A.Ş.’nin koordinasyonunda, Ankara Teknopark ve Kalecik Belediye Başkanlığı ortaklığı ile yürütülecek olan projenin imza törenine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan TRTEST Başkanı Adem Şahin, , Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik, TRTEST Genel Müdürü Bilal Aktaş ve Teknopark Ankara Başkanı Hasan Gültekin yer aldı.

MODERN ALTYAPIYA SAHİP OLACAK

Proje ile insansız hava araçları (İHA) ve drone uçuşları için Kalecik’te Sürekli Tahsisli Hava Sahası merkezi niteliğinde olacak Kalecik İnsansız Hava Sistemleri Test ve Değerlendirme Merkezi kurulacak. Alanında çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek merkezde mini İHA, multikopter, sürü İHA projelerinin uçuş kabiliyet testleri, İHA tespit/algılama, sınıflandırma, yanıltma ve engelleme üzerine yapılan Ar-Ge çalışmalarında kullanılan cihaz ile yazılımların testleri yapılacak. Proje kapsamında ihtiyaç duyulan tüm altyapı çalışmaları Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle tamamlanacak. Tamamlandığında TRTEST Test ve Değerlendirme A.Ş. tarafından işletilecek test merkezinin gelişen İHA sektörü için modern bir altyapıya sahip olması hedefleniyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10