Yolcuyken taksi çaldı, 3 gün taksicilik yaptı!

Beylikdüzü'nde şoförün tuvalete gitmek için inmesini fırsat bulup yolcusu olduğu taksiyi çalarak 3 gün boyunca taksicilik yapan şüpheli, Avcılar'da yakalandı.

Gündem 16.10.2021, 12:56 İrem Durak
Yolcuyken taksi çaldı, 3 gün taksicilik yaptı!

Yolcuyken taksi çaldı, 3 gün taksicilik yaptı!

Beylikdüzü'nde şoförün tuvalete gitmek için inmesini fırsat bulup yolcusu olduğu taksiyi çalarak 3 gün boyunca taksicilik yapan şüpheli, Avcılar'da yakalandı. Şüphelinin öncesinde de 46 suçtan poliste kaydı bulunduğu ve 11 ayrı suçtan arandığı belirlendi.

Beylikdüzü'nde salı günü sabaha karşı 34 THA 05 plakalı taksiyi durdurup müşteri gibi binen kişi, şoför Şah Murat Atabey'e Çatalca yolundaki babasının yer aldığını öne sürdüğü TIR parkına gitmek istediğini belirtti. TIR parkı yakınlarına gelindiği zaman yolcu olan kişi, şoförden aracı durdurmasını talep etti. Beklerken şoför Atabey de, tuvalet ihtiyacını gidermek için araçtan indi. Takside beklemekte olan Adülsamet Karataş, üzerinde kontak anahtarı olan taksiyi çalıştırarak hızlı bir şekilde uzaklaştı.

Şah Murat Atabey, taksinin çalınması üzerine hemen polisi arayıp ihbarda bulunurken aynı zamanda meslektaşlarının oluşturduğu sosyal iletişim grubu ile aracın plaka ve fotoğrafını paylaşarak yardım istedi. Araç iki gün bulunamadı. Dün saat 11.30 civarında Avcılar'daki bir taksi şoförü, çalınan taksiyi Avcılar Ambarlı Meydanı'nda gördüğü yönünde Murat Atabey'i bilgilendirdi.

Bilgi verilmesi üzerine de bölgeye Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri gönderildi. Meydanda park halinde duran takside oturan şüpheli, araçla hızla kaçmak istedi. Polisler, 'Dur' ihtarına uymayan şüpheliyi taksi lastiklerine ateş ederek durdurmaya çalıştı. Patlak lastiklerle döner kavşak etrafında 4 defa tur atan Adülsamet Karataş, hızı düşen aracın kapısını açıp yaya olarak kaçmaya çalıştı. Çalışır halde bulunna taksi, meydandaki bir manavın hemen yanında bulunan ağaca çarparak dururken, şüpheli Adülsamet Karataş kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı.

Araç çekici ile bölgeden alınıp taksi şoförüne aracın bulunduğu bilgisi verildi. Yapılan arşiv taramasında Adülsamet Karataş'ın, uyuşturucu ticareti, ev ve otomobil yaparak hırsızlık, kasten ve taksirli yaralama gibi 46 ayrı suçtan poliste kaydı olduğunu, 11 ayrı olay ile alakalı olarak arandığı anlaşıldı. Şüphelinin polisteki işlemleri devam ediyor.

Çalınan taksisine 3'üncü günde kavuşan şoför Şah Murat Atabey, 2021 model aracı yeni almış olduklarını belirterek, "Onu Beylikdüzü'nde müşteri diye aldım. Çatalca yolundaki TIR garajında bulunduğunu söylediği babası ile görüşecekmiş. Durmamı istedi. Ben de durdum, tuvalet ihtiyacımı gidermek için indim. Saat 05.00-06.00 gibiydi. 5 metre uzaklaştım ki arabayı çalıştırarak kaçtı. Aracı polis buldu. Biraz hasar var, olsun. Çaldığı arabamızla taksicilik yapıyordu hem de bu araçla uyuşturucu satışı yapmış.  Aracına aldığı insanları dolandırıyormuş. 40'tan fazla suçtan kaydı bulunmuş. Allah belasını versin" şeklinde konuştu.

Çalınan taksinin bulunması ve şüphelinin yakalanmasından ötürü oldukça mutlu olduğunu ifade eden Atabey, "Gitmiş aracın üstüne 'Vur beni' diye sticker yapıştırmış. Polis de oradan vurmuş keşke vurulsaydı, millet bundan kurtulurdu" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36