Vedat Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Vedat Bilgin Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu.

Gündem 21.04.2021, 18:15 İrem Durak
Vedat Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Vedat Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Vedat Bilgin Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu. Peki Vedat Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ikiye ayrılmasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Vedat Bilgin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev alacak. Peki Vedat Bilgin kimdir? Hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine Vedat Bilgin geldi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulduğu açıklanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, mükerrer sayıda yayımlanan karar ile Vedat Bilgin atandı.

Vedat Bilgin Kimdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 22 Eylül 1954'te Bayburt'ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Bayburt'ta bitiren Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini tamamladı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde "Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri" konusu üzerine yüksek lisans çalışması yaptı, "Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci" isimli çalışması ile de İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını bitiren Bilgin, York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak yer aldı. Michigan Üniversitesinde "Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları" konusunda uluslararası çalışmalarda bulundu.

Vedat Bilgin, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Üyeliği, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerini de sürdürdü.

26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili olarak görev yapan Bilgin, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütmekteydi.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilmekte olan Vedat Bilgin, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11