Ümitcan Uygun'a Esra Hankulu'nun ölümü ile alakalı olarak gözaltı

Ankara'da Aleyna Çakır'ın ölümü ile alakalı kendisi ile ilgili soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, bu defa 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun ölümü ile ilgili gözaltına alındı.

Gündem 06.08.2021, 00:41 İrem Durak
Ümitcan Uygun'a Esra Hankulu'nun ölümü ile alakalı olarak gözaltı

Ümitcan Uygun'a Esra Hankulu'nun ölümü ile alakalı olarak gözaltı

Ankara'da Aleyna Çakır'ın ölümü ile alakalı kendisi ile ilgili soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, bu defa 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun ölümü ile ilgili gözaltına alındı. Uygun'un, Esra'nın ölümünden bir önceki gece, genç kadının evinde olduğu ortaya atıldı. Başsavcılık'tan belirtilen açıklamada, toplam 3 kişinin gözaltında tutulduğu ve soruşturmanın titiz bir şekilde sürdürüldüğü söylendi.

Aleyna Çakır'ın ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, farklı bir genç kadının ölümü sebebiyle yine gözaltına alındı.

Ankara polisi, önceki gün Mamak ilçesi Akdere Mahallesi'nde ihbar üstüne girmiş oldukları evde bir kadın cesediyle karşılaştı. İncelemenin ardından ölen kişinin Esra Hankulu (25) olduğu belirlendi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, tanık ifadelerinden Hankulu'nun en son Ümitcan Uygun ile görüştüğünü belirledi.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE ÖLÜM NEDENİ UYUŞTURUCU

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hankulu'nun ölümünün ilk belirlemelere göre uyuşturucu kullanımından kaynaklandığı tespit edildi.

Ancak ölümü şüpheli görülen Hankulu'nun aynı gece arkadaşlarını arayarak psikolojisinin iyi olmadığını ve babasının mezarına gitmek istediğini söylediği belirtildi. Arkadaşlarının o gece Hankulu'nun yanına giderek geceyi birlikte geçirdikleri öğrenildi.

ARKADAŞLARI İFADE VERDİ

Poliste ifade veren genç kadının arkadaşları, aynı gece Ümitcan Uygun'un da evde bulunduğunu, Uygun'un sabah kendileri uyanmadan Hankulu'nun odasından ayrıldığını iddia etti. Ayrıca Hankulu'nun yanında cep telefonu bulunamadığı öğrenildi.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Olaydan sonra gözaltına alınan Ümitcan Uygun'un ve diğer iki kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Hankulu'nun ölümünün 3 Ağustos'ta bildirilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı, aynı gün olay yerinde adli inceleme ve araştırma yapıldığı belirtildi.

Olay günü evde bulunan F.G., D.C. ve Ümitcan Uygun’un, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı kaydedilerek, "Soruşturmanın bulunduğu aşama, şüpheli sayısı dikkate alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca 04/08/2021 tarihinde şüpheliler F.G., D.C. ve Ü.U.'nun (Ümitcan Uygun) gözaltı süresinin 1 gün süreyle uzatılmasına karar vermiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma etraflıca ve titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

ESRA'NIN KOMŞUSU: EFENDİ VE SAKİN BİRİYDİ

Esra Hankulu'nun komşusu Enver Gündüz, Esra Hankulu için ''Sakin ve efendi biriydi. Kendi halinde yaşıyordu ve kimseye bir zararı yoktu" dedi.

ACİL TIP TEKNİKERİYDİ

Öte yandan ailenin tek kızı olan Esra Hankulu'nun acil tıp teknikeri olduğu ancak ataması yapılmadığı ve bir süredir de işsiz olduğu öğrenildi.

BABASINI 20 YIL ÖNCE KAYBETMİŞ

Esra Hankulu'nun babası Ahmet Hankulu'nun yaklaşık 20 yıl önce göle düşüp boğulduğu, annesinin ikinci evliliğini yaptığı belirtildi. Esra'nın yaklaşık 1 yıldır yalnız yaşadığı kaydedildi.

ALEYNA ÇAKIR CİNAYETİNİN BAŞ ŞÜPHELİSİ

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in (21), geçen yıl 3 Haziran'da Ankara Keçiören'deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada, sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun gözaltına alınıp, serbest bırakılmıştı.

Sema Esen'e şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada yer alması ardından ifadesi alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun, iki kadınla birlikte uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntüler de daha sonra sosyal medyada yer aldı. Ümitcan Uygun, bunun üzerine 10 Ocak'ta gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Uygun, 'uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek' suçundan tutuklandı.

TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Ölümünden önce Sema Esen'e uyguladığı şiddet anı görüntülerine ilişkin hakkında açılan dava süren Ümitcan Uygun, tutuklu bulunduğu uyuşturucu dosyasında avukatının itirazı üzerine 17 Temmuz'da tahliye edilmişti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11