Twitter’dan ilk defa bildirim hamlesi

Twitter, ilk defa "yanıltıcı" paylaşımları bildirecek. Şirket bu yeni özelliğin test aşamasında bulunduğunu ve başlangıçta yalnızca birkaç ülkede kullanılabileceğini duyurdu.

Gündem 19.08.2021, 16:09 İrem Durak
Twitter’dan ilk defa bildirim hamlesi

Twitter’dan ilk defa bildirim hamlesi

Twitter, ilk defa "yanıltıcı" paylaşımları bildirecek. Şirket bu yeni özelliğin test aşamasında bulunduğunu ve başlangıçta yalnızca birkaç ülkede kullanılabileceğini duyurdu. Twitter, bu özelliği sonrasında da dünya genelinde uygulamayı hedefliyor.

Teknoloji devi; Avustralya, Güney Kore bir de ABD'de yer alan "bazı kişilerin"; bir tweet ile alakalı olarak bildirim yaparken "yanıltıcı" seçeneğini göreceğini duyurdu.

Kullanıcılara ek olarak, sistemin oldukça önemli bir etkisi olmayabileceği uyarısı yapıldı.

Şirketin güvenlik hesabından gelen açıklamada, "Bunun etkili bir yaklaşım olup olmadığını değerlendirmekteyiz, dolayısıyla ufak ufak başlıyoruz. Deneyde yer alan her bildirimle alakalı harekete geçmeyebilir ya da yanıt vermeyebiliriz fakat gösterilecek olan tepkiler bize eğilimleri tespit etmekte faydalı olabilir, biz de bu durumda da yanıltıcı bilgilerle alakalı olarak çalışmaların hızını ve ölçüsünü artırabiliriz" denildi.

Twitter'ın şikayet ve bildirim fonksiyonunda, bu tür paylaşımlar için hiç bu kadar açık bir bildirim seçeneği sunulmamıştı.

Birçok büyük sosyal medya şirketi, Covid salgını ve ABD'deki seçim kampanyalarında dezenformasyonun yayılmasını önlemek için yeterli çaba harcamamakla suçlanmıştı.

Twitter, Covid-19 aşılarıyla ilgili yanlış bilgi yayan hesapları kalıcı olarak engelleyecek

Twitter'ın Türkiye'de kapattığı hesaplarla ilgili raporda neler var?

Şu anda Twitter'a "yanıltıcı bilgi" ihbarında bulunmak isteyen bir kullanıcı "şüpheli ya da istenmeyen mesaj" veya "tacizkar ya da zararlı" seçeneklerinden birini seçebiliyor, daha sonra daha ayrıntılı bir bildirim için alt kategorilerden birini seçiyor.

Seçenekler çok ayrıntılı olduğundan, sıklıkla hangi seçeneğin kullanılabileceği net olmuyor.

Twitter, şirketin dikkatine sunulan ve sürekli zararlı Covid-19 dezenformasyonu yayan hesapları askıya alıyor ya da yasaklıyor.

2020'nin başlarında, yanlış bilgileri önlemek için haber kuruluşlarıyla işbirliği içinde uyarı etiketleri de koymaya başladı.

Ancak Twitter ve diğer teknoloji devleri, yanlış bilgilerin yayılmasından dolayı eleştiri almaya devam ediyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03