Tüm Dünya Tarafından Tanınan 6 Hacker Grubu!

Yapmış oldukları işlerden dolayı bütün dünya tarafından tanınmayı başaran 6 hacker grubu.

Gündem 29.12.2020, 12:13 İrem Durak
Tüm Dünya Tarafından Tanınan 6 Hacker Grubu!

Tüm Dünya Tarafından Tanınan 6 Hacker Grubu!

Yapmış oldukları işlerden dolayı bütün dünya tarafından tanınmayı başaran 6 hacker grubu.

Hackerlar, bugün herkesin kullanmış olduğu bilgisayarlarda ve bilgisayar ağlarının sistemlerinde bulunan açıklık, zayıflık ya da yanlışlık arayan kişiler olmaktadır. Bu sistemlerde ya da cihazlarda açık bulunması ile beraber açığın olduğu yazılıma kendi istedikleri biçimde yön veren hackerlar, bütün işlemlerini bilgisayarlar ve internet üstünden yapan büyük firma ve şirketlerin en büyük korkuları arasında bulunuyor. Bu haberimizde yapmış oldukları hacklemelerle beraber dünyanın en fazla tanınan hackerları arasında bulunmayı başaran hacker gruplarını tanıtacağız. İşte Tüm Dünya Tarafından Tanınan 6 Hacker Grubu!

Ayyıldız Tim

2002 yılında Yeni Zelanda'da kurulan hacker grubu, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nın internet sitesini hackleyerek ismini duyurmuştur. Kendilerini vatansever olarak nitelendiren grup üyeleri, şimdilerde Türkiye'ye savaş açan Anonymous ile karşı karşıya bulunuyor. Ayyıldız Tim'in Amerika, Çin ve İsrail devlet sayfalarına düzenlemiş oldukları saldırılar yer alıyor. Bir de Suriye hükümetine ait bulunan birkaç sitenin de Ayyıldız Tim tarafından hacklendiği biliniyor.

Legion of Doom

Hack grupları arasında en eski olanlardan biri olarak bilinen Legion of Doom, 1980 yılında kurulmuştur. 2000'li yılların gelinmesiyle beraber faaliyetlerini sonlandırmıştır. Telefon hacklemeleri ile bilinen grup, birçok devlet kurumunu hedef alması ile beraber Amerika Hükümeti'ne korku salmıştır.

Anonymous

Tam olarak ne zaman kurulduğu bilinmeyen bu grup 2008 yılında varlığının bilinmesini sağlamıştır. Gelmiş geçmiş en büyük hacker grupları arasında bulunur. Diğer hacker gruplarından daha farklı olarak siyasi hedefler doğrultusunda hack saldırıları gerçekleştirmektedir. Simgeleri olarak V for Vendetta maskelerini kullanmayı seçen ve kayda değer çeşitli hack saldırısında bulunan bu grup para çalmak ya da para kazanmak için değil, amaçlarını gerçekleştirmek için hacklemeler yapmıştır. Çocuk istismarı yapan bir kişinin yakalanmasını ve bir tecavüz olayının çözülmesini de sağlamıştır. Polis ile çalışmamasına rağmen buna benzer konularda gönüllü olarak yardımcı olan Anonymous’un, dini, dili ve milleti yoktur.

Lizard Squad

"Siyah şapkalı hackerlar" olarak bilinmekte olan Lizard Squad grubu, oyunlar ile bağlılığı olan sistemlere ve sitelere DDoS saldırısı düzenlemesi ününe sahip olmuştur. 2014 yılında kurulmuş olmasına rağmen kısa bir süre içerisinde League of Legends'a, Destiny'ye, PlayStation Network'e, Xbox Live'a ve Kuzey Kore'ye DDoS saldırısılar gerçekleştirmiştir.

Masters of Deception

1980'li yılların başından bu yana varlığını devam ettiren Masters of Deception, hacker grupları arasında yer alan en eski gruplardan biri olarak bilinmektedir. Birçok üyesi bulunan gizli grup, elde etmiş oldukları bilgileri sahip oldukları özel sistem sayesinde paylaşmaktadır. Bu bilgilerin bazıları oldukça özeldir ve bazıları ise internet üstünden bile herkes ile paylaşılabilmektedir.

RedHack

1997 senesinde kurulan RedHack, Marksist ve Sosyalist ideolojiyi benimseyen üyelerden biridir. Şubat 2012'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesini çökertmeyi başaran hacker grubu, ismini duyurmayı başarmıştır. Birçok üyesinin olmasına rağmen yalnızca 12 ana üyeye sahip olan RedHack, "Hak yersen hack yersin" lafının çıkış yaptığı yer olarak bilinir. Genel olarak emniyet güçlerinin ve devlet kurumlarının sitelerini hackleyen RedHack, pedofili olanların da yakalanmasına yardım etmiş ve onların hesaplarını kapatmıştır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59