TRT EBA TV Frekans Ayarları Nasıl Yapılır?

İlkokul, ortaokul ve liselerde COVID-2019 salgını nedeniyle ara verilen eğitim uzaktan devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı TRT bünyesinde 3 yeni EBA TV eğitim kanalı açtı. Bu kanallarda eğitime 23 Mart 2020'de başlanacak. Peki TRT EBA TV frekans ayarları nasıl yapılır, EBA TV ders programı nedir?

Gündem 22.03.2020, 18:34
TRT EBA TV Frekans Ayarları Nasıl Yapılır?

Çin'in Wuhan kentinde prtaya çıkıp kısa sürede tim dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık, COVID-2019, ülkemizde de görülmesinin ardında ülke genelinde çeşitli tedbirler alındı. Sık sık sokağa çıkmayın çagrıları yapıldı ve ülke genelinde eğitime ara verildi. Eğitime verilen aranın öğrencilerin derslerinden geri bırakılmaması adına MEB uzaktan eğitim uygulamasına geçtiğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT'ye bağlı olan EBA TV'ler aracılığıyla TV'den ders yayınlarının yapılacağı haberini verdi, tüm süreci açıkladı. 

TRT EBA TV frekansları ve EBA TV'de yayınlanacak ders programları kesinleşti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamalarına göre yayınlar 3 ayrı kanaldan, 6 farklı frekans ile yapılacak. Bu kanallardan 3'ü HD, 3'ü SD kalitesinde yayınlar verecek. Böylece HD kanallara uyumlu olmayan TV'lerde bile dersler rahatlıkla izlenebilecek. Peki EBA TV frekans ayarları nasıl yapılır, EBA TV ders programı nedir?

eba tv

TRT EBA TV Frekansları nasıl ayarlanır?

  • Kumandanızdaki Menü düğmesine basın. 
  • Çıkan menüden uydu listesi seçeneğine gelin. (Kurulum ya da buna benzer bir seçenek de olabilir.)
  • Manuel kanal arama seçeneğine gelin.
  • Önünüze gelen ekranda TRT EBA TV frekans bilgilerini girin.
  • TRT EBA frekans bilgileri:
    • Uydu: TURKSAT
    • Kanal: TRT Eğitim HD/1/2/3
    • Frekans: 12083 H 13750

Frekans bilgilerini girdiğinizde Uçan Kuş TV ile karşılaşabilirsiniz. Merak etmeyin, kanal listesinde TRT EBA TV'yi görüyorsanız doğru yerdesiniz. 

NOT: Manuel bir şekilde kanal ekleme işlemleri televizyonunuzun markasına göre farklı olabilir. Menülerin ve tuşların isimlerinde farklılık yaşanabilir, ancak yapılan işlemler temel olarak aynıdır.

EBA TV'de Dersler ne zaman yayınlanacak?

EBA TV'de dersler hafta içi her gün sınıflara göre farklı saatlerde yayınlanacak. Her sınıf için belirli günün belirli bir saatine dersler koyuldu. 1, 5 ve 9’uncu sınıflar sabah 9’da okulu açıyor. Kalan gruplar ise günün farklı saatlerine ayrılmış durumda.

TRT EBA TV Ders programı:

eba dersler

Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un evle okulun arasındaki farkı bildiklerini ve öğrencilerin evde aynı dikkatle dersi dinleyemeyeceklerini belirtti. Bu yüzden dersler okuldaki gibi 40’ar dakika değil. 20’şer dakikalık dersler yapılacak. İlkokul, ortaokul ve liselerin programlarını paylaşan Selçuk, dersleri kaçırabilecek öğrencileri de unutmamış. Programa tekrar dersleri de eklenmiş.

EBA TV ilkokul programı:

eba ilkokul

EBA TV ortaokul programı:

eba ortaokul

EBA TV lise programı:

eba lise

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin hepsi, yukarıdaki ders programını dikkate alarak eğitimlerini sürdürmek durumundalar. COVID-2019 salgın durumu geçene kadar eğitimler uzaktan devam edecek. Bu süre zarfında tüm öğrenci arkadaşlarımıza derslerini vaktinde takip etmelerini tavsiye ediyor, başarılar diliyoruz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24