Ticaret Bakanlığı’na atanan Mustafa Tuzcu kimdir? Mustafa Tuzcu kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni atamalar ile ilgili kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Gündem 10.05.2021, 14:30 İrem Durak
Ticaret Bakanlığı’na atanan Mustafa Tuzcu kimdir? Mustafa Tuzcu kaç yaşında?

Ticaret Bakanlığı’na atanan Mustafa Tuzcu kimdir? Mustafa Tuzcu kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni atamalar ile ilgili kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur görevden alındı ve yerine Mustafa Tuzcu atandı. Mustafa Tuzcu, Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Ticaret Başmüşaviri olarak görev yapmaktaydı. Tuzcu, Türkiye’yi temsil etmenin yanı sıra birçok ülke ile çok taraflı müzakereler de gerçekleştirmiştir. Peki Ticaret Bakanlığı’na atanan Mustafa Tuzcu kimdir? Mustafa Tuzcu kaç yaşında?

Evli ve üç çocuk babası olan Mustafa Tuzcu, geçen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Ticaret Bakan Yardımcılığı görevine alındı. İşte Mustafa Tuzcu ile ilgili merak edilen detaylar…

Mustafa Tuzcu Kimdir?

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmış olan Mustafa Tuzcu, 1979 yılında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde dünyaya geldi. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bitirdi.

Tuzcu, sonrasında Boğaziçi Üniversitesi Hukuk ve Diplomasi Okulu’nda yüksek lisans, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) doktorasını da bitirmeyi başardı.

Uluslararası Anlaşmalar Genel Müdür Yardımcılığı, 20. Dönem Başkanlığı Ticaret ve Yatırım Çalışma Grubu Başkanlığı, İstanbul Rekabetçilik Merkezi Müzakereleri Başmüzakereciliği, Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Ticaret Başmüşavirliği, Dünya Ticaret Örgütü Korunma Önlemleri Komitesi Başkanlığı görevlerini yerine getirdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04