'Temaslı memur idari izinli sayılmalı' tavsiyesi geldi

Kamu Denetçiliği Kurumu corona virüs temaslı olan memurların karantinada geçirdikleri sürenin idari izin kapsamında sayılması isteğini haklı buldu.

Gündem 04.09.2021, 18:26 İrem Durak
'Temaslı memur idari izinli sayılmalı' tavsiyesi geldi

'Temaslı memur idari izinli sayılmalı' tavsiyesi geldi

Kamu Denetçiliği Kurumu corona virüs temaslı olan memurların karantinada geçirdikleri sürenin idari izin kapsamında sayılması isteğini haklı buldu.

KDK'dan gelen açıklamaya göre, Milli Piyango İdaresi'nde bir kişinin corona virüs testinin pozitif çıkmasından ötürü temaslı sayılan, 14 gün karantinada geçirmiş olduğu süre normal olarak kayıtlara geçen ve bundan dolayı maaşından rapor ücreti kesilen memur, corona virüsün salgın hastalık olmasından ötürü söz konusu raporun idari izne dönüştürülmesi isteğiyle KDK'ye başvuruda bulundu.

Başvurucu, aynı serviste çalışmakta olan diğer dört personel ile hasta olmamalarına rağmen önlem alınması amaçlı 14 gün karantinada kaldıklarını, e-Nabız sistemine 14 günlük istirahat raporu bilgisinin eklendiğini ve raporun kuruma gönderildiğini belirtti.

Karantinada kalmış oldukları süreyi içine alan dönemin maaş bordroları içerisinde kendisinin ve diğer dört personelin rapor ücretinin kesildiğini söyleyen başvurucu, kurum tarafından mevzuat çerçevesinde değerlendirilmekte olan ve Sağlık Bakanlığı tarafından verilen "yakın temaslı" raporunun kamu kurumlarında çeşitli uygulamalara yol açmış olduğunu, bazı kurumlar söz konusu raporu idari izinli olarak değerlendirmekteyken bazılarının ise normal rapor gibi değerlendirdiğini söyledi.

İdari İzne Dönüştürülmesi Talebi

Başvurucu, "yakın temaslı" raporunun önlem amaçlı verilmiş olan bir rapor olması sebebiyle karantina süresinin normal rapor gibi değerlendirilmesinin yapılmayacağını idari izne dönüştürülmesini istedi.

Başvuruyu inceleyen KDK, bu kişilerin raporlu hastalarda olduğu gibi değerlendirilmesi, raporlarının hastalık iznine dönüştürülüp maaşlarından ilgili mevzuat gereğince kesinti yapılmasının hakkaniyete uygun olmadığı sonucuna vardı.

KDK başvurucunun zorunlu karantina altında geçirmiş oldukları sürenin idari izin kapsamında sayılması konusunda tavsiye kararı aldı.

KDK ayrıca corona virüs önlemleri kapsamında kamu personelinin temaslı olarak geçirmiş olduğu süreler ile ilgili olarak verilen kararlarda hem kamu kurumları arasında uyumun sağlanması hem de gerekli idari işlemleri takdir ve tayin etmek için kararın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ulaştırılmasına karar kıldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35