Tekstil sektörü kapanacak mı? Tekstil çalışanları tam kapanmadan muaf mı?

Tam kapanma kararının sonrasında İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliklerine tam kapanma genelgesini iletti.

Gündem 27.04.2021, 15:50 İrem Durak
Tekstil sektörü kapanacak mı? Tekstil çalışanları tam kapanmadan muaf mı?

Tekstil sektörü kapanacak mı? Tekstil çalışanları tam kapanmadan muaf mı?

Tam kapanma kararının sonrasında İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliklerine tam kapanma genelgesini iletti. Genelgede, tekstil sektörü ve sektör çalışanları ile alakalı detaylara da yer verildi. Fabrikaların çalışıp çalışmadığını merak etmekte olan vatandaşlar, kısıtlama detayları ile alakalı olarak araştırmalar yapmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vaka ve vefat sayıları üzerinde yeterli düşüşün sağlanması adına tam kapanmanın gerekli olduğunu belirtti. Peki Tekstil sektörü kapanacak mı? Tekstil çalışanları tam kapanmadan muaf mı?

Tekstil sektörü kapanacak mı? Tekstil çalışanları tam kapanmadan muaf tutulacak mı?

26 Nisan günü gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından 29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma kararı verildi. İçişleri Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu genelge kapsamında da tam kapanmadan muaf tutulacak kişiler ve sektörler de açıklanmış oldu. Tekstil çalışanlarının merak ettiği konulardan biri olan, tekstil çalışanlarının tam kapanmadan muaf olup olmadığı ile ilgili sorular da vatandaşlar tarafından da araştırıldı.

Koronavirüs yeni tedbirleri, 26 Nisan Kabine toplantısında netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kararları tek tek açıkladı. Buna göre; 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar devam edecek şekilde tam kapanmaya geçeceğiz. Bu tarihler arasında kesintisiz şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.'' Şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilmekte olan üretim, gıda, imalat, temizlik, sağlık gibi taraflarda istisna tutulmakta olan kuruluşlar haricinde tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir. Yeme içme sektöründe ise yalnızca paket servisle hizmet verilebilecek, şartları uygun bulunan işletmeler bu hizmeti gerektiğinde kesintisiz devam ettirebilecektir.

Bakanlıktan yayımlanmış olan genelgeye göre; ''Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır. Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, 14.12.2020 tarih ve 20799 sayılı Genelgemizde açıkça belirtildiği şekilde muafiyet nedeni ve buna bağlı olarak zaman ve güzergâh ile sınırlı olup, aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari/adli yaptırımlara konu edilecektir.

Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan işyerleri dışında tüm ticari işletme, işyeri ve/veya ofisler kapalı olacak olup uzaktan çalışma haricinde yüz yüze hizmet verilmeyecektir.

Üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar ise yasaklardan muaf olacak.''

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10