Sedat Peker, Süleyman Soylu  ne söyledi; Soylu'nun yanıtı ne oldu?

Organize suç örgütü üyesi ve yöneticisi olduğu gerekçesi ile kırmızı bülten ile aranan Sedat Peker, bugün yayınlamış olduğu dördüncü videosun da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisiyle ilgili olarak, "Ben onu severim" diye söylemiş olduğunu iddia etti. Peker'e yanıt vermekte gecikmeyen İçişleri Bakanı Soylu, "Aylardır bu senaryonun bu noktaya geleceğini bekliyordum" dedi, Peker'in iddialarını yargıya taşıyacağını söyledi.

Gündem 13.05.2021, 23:28 Mehmet Kurt
Sedat Peker, Süleyman Soylu  ne söyledi; Soylu'nun yanıtı ne oldu?

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde bulduğu düşünülen Sedat Peker, son çektiği videosunda İçişleri Bakanı Soylu hakkında bazı iddialar ortaya attı.

Sedat Peker, Soylu'nun kendisi hakkında "Ben onu severim" dediğini öne sürdü.

Sedat Peker, "Bu kadar kısa sürede ne değişti? Benim koruma polisimi sen vermedin mi?" gibi ifadeler kullandı.

Peker ayrıca Soylu'nun 12 Nisan 2020'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabul etmediği istifasına ilişkin olarak da "Bir gün evvel robot hesaplardan tweetler hazırladı" iddialarını da  ortaya attı.

İçişleri Bakanı Soylu: Ülkene gel, adalete teslim ol

Sedat Peker'in videosunun ardından Bakan Süleyman Soylu, sosyal medya üzerinden bir  takım açıklamalar yaptı. Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Aylardır bu senaryonun bu noktaya geleceğini bekliyordum. Birilerinin elinde operasyon elemanı olan mafya pisliği, yıllarca bu ülkede tehdit ve şantajla pek çok insanın canını acıttı. Devlet ve millet gibi kutsal kavramların ardına sığınarak kan emici oldu, her türlü pisliğe bulaştı.

"İddianı, iftiranı, her şeyin açığa çıkması için yargıya taşıyorum. Ben adalete teslimim. Sen de operasyon faresi gibi kaçma, ülkene gel adalete teslim ol."

Hükümetin en başarılı olduğu alanın, "mafyadan bu ülkeyi kurtarmak" olduğunu söyleyen Soylu, "Hükümetlerimiz ve partimiz terörden uyuşturucuya kadar pek çok suç kaynağında Cumhuriyet tarihimizin en başarılı sonuçlarını üretti" ifadelerini kullandı.

Soylu'dan Ağar'a yanıt: Türkiye eski Türkiye değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarında eski İçişleri Bakanı ve Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'ın Bodrum'daki Yalıkavak Marina için kullandığı "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" ifadesine de yanıt verdi.

Soylu, "Benim devletim Libya'ya ve Karabağ'a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil" dedi.

Mehmet Ağar,  Bakan Soylu'dan özür diledi

Sözcü TV'den Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtlayan Ağar ise sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan özür dilediğini belirtti.

Ağar, "Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığından dil sürçmesi söz konusu. Benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum, özür diliyorum" dedi.

Ağar şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle Sayın İçişleri Bakanı'nı gerçekten çok takdirle takip ediyorum. Gerek terörle mücadelede gerek organize suçlarla mücadelede, gerekse teşkilata verdiği güven dolayısıyla fevkalade başarılı görev sürecini devam ettiriyor. O bir kızgınlıkla herhalde ağzımızdan çıkan bir söz oldu. Bütün meslektaşlarımdan özür diliyorum."

9 Nisan'da İstanbul merkezli birçok ilde, Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik "organize suç örgütü" operasyonu başlatıldı ve operasyonda 52 kişi gözaltına alındı.

Peker'in liderlik ettiği iddia edilen 63 kişinin; "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "gasp", "rüşvet", "yaralama", "tehdit" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi birçok suça karıştığı belirlendi.

Peker'in Beykoz'daki villasında da arama yapıldı ancak iddialara göre Peker yurt dışında olduğundan yakalanamadı.

Kuzey Makedonya sınır dışı etmişti

Sedat Peker, 2019'da yerleştiği Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde 18 Ocak'ta gözaltına alınıp, sınır dışı edilmiş ve Kosova'ya gitmişti.

Balkan Insight adlı internet sitesine konuşan Kosova yetkilileri, Peker'in Kosova pasaportu olmadığını, kendisine geçici oturum izni verildiğini söylemişlerdi.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde 7 Nisan'da Sedat Peker dahil yabancı suç örgütü lider ve üyelerine sahte evrak düzenlediği belirtilen 9 polis tutuklandı. Operasyondan bir gün önce muhalefet hükümeti suçlara ortak olmak ve yönetmekle suçlamıştı. Ana muhalefet partisi lideri Hristijan Mickoski, Sedat Peker adına da Djadin Ademovski adıyla sahte kimlik ve pasaport düzenlendiğini iddia etmişti.

Türkiye'de 2007 yılında "organize suç örgütü liderliğinden" hüküm giymiş olan ve 2014'te cezaevinden tahliye edilen Peker, 2016 yılında sokağa çıkma yasaklarının ve şiddetin sona ermesi için "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisi yayımlayan Barış Akademisyenlerini "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız" sözleriyle tehdit etmişti.

Peker hakkında İstanbul Anadolu Adliyesi 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Davada sözleri "ifade özgürlüğü" kapsamında değerlendirilen Peker, beraat etmişti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04