Rüyada Ağlamak Ne Anlama Gelir?

Rüyada ağlamak birçok farklı şekilde tabir edilmektedir. Ağlamak kimi zaman sevince kimi zamanlarda da hüzne yorulmaktadır.

Gündem 28.01.2020, 23:41 28.01.2020, 23:48 Mehmet Kurt
Rüyada Ağlamak Ne Anlama Gelir?

    Genel olarak ise rüyada ağlamak kederden kurtulmaya, büyük sevinç yaşamaya, güzel haberlerin alınmasına işaret etmektedir. Eğer ki kişi rüyasında Allah korkusundan ağladığını görüyorsa o kişinin kederinin gideceğine, ferahlığa kavuşmasına; ağladığında gözünden yaş gelmiyor ise de hayal kırıklığı yaşayacağına tabir edilmektedir.

   Üzücü bir olay yaşandığında kişinin rüyasında ağladığını görmesi mümkündür. Aynı zamanda bilinçaltına yerleşen durumları rüyalarda görmek kaçınılmazdır. Ancak sebepsiz şekilde rüyada ağlamanın anlamı duruma göre hem iyiye hem de kötüye yorumlanabilmektedir.

    Rüyada ağlamak, helal mal, sevinç, ferahlık anlamına gelmektedir. Rüyasında ağladığını gören bir kimse Allah’ın rahmetine kavuşur. Gözyaşının sıcak olması keder, soğuk olması ise gam ve kederden kurtulmaya işarettir. Bazı rüya yorumcuları, sessiz ağlamanın ve ağlarken sakin durmanın; ferahlık ve sevinç getireceğini müjdeler. Bu rüyalar birçok kez tecrübe edilmiştir ve ardında mutlaka hayır bulunmaktadır.

Rüyada Yakının Vefatına Ağlamak

    Bir kişi rüyasında vefat eden birine ağladığını görürse o rüya görüldüğü gibi çıkar. Rüyanın hüzne, kedere işaret ettiği belirtilir. Ağlamadığı halde de gözlerinden yaşlar aktığını gören kimsenin ise muradına ereceği ve sevineceği tabir edilmektedir.

Rüyada Yüksek Sesle Ya Da Bağırarak Ağlamak

    Rüyada bir kimse yüksek sesle ağladığını görüyorsa o kişinin uyandığında da ağlayacağına tabir edilir. Rüyada sessiz bir şekilde ağlamanın bereket olduğu yorumlanmaktadır. Rüyasında ağladığını gören kişi çok sevinecektir. Rüyada ağlamak ruhun saflığına delil olarak gösterilmektedir. Rüyada bağırarak ağladığını görmek ise o yerde bulunan halk için musibet olarak yorumlanır.

Rüyada Gözünden Yaşlar Aktığını Görmek

    Ağlamadığı halde gözünden yaşlar aktığını görmek ise kişinin muradına ereceğine işaret eder. Ancak rüyada ağladığını ancak gözlerinden yaş gelmediğini gören kimsenin ise istediği, beklediği şeyin eline geçmeyeceği yorumlanır.

Rüyada Kan Ağladığını Görmek

    Ağlarken gözlerinden yaş yerine kanın aktığını gören kimsenin elinden kaçırmış olduğu fırsatlara pişman olduğuna ve günahlarından arınmak için tövbe etmesi gerektiğine yorumlanır. Rüyadan ağlayarak uyanan bir kimsenin ise genel olarak kısa bir zaman sonra mutlu bir haber alacağına ve sevineceğine işarettir. Bu kişi çok sevineceği bir haber alır ve istediği bir dileğe kavuşur.

Rüyada Feryat Ederek Ağlamak

    Rüyasında feryat etmek ise sevinçli haberle yorumlanır. Korkarak feryat etmişse eğer uyanık bir zamandayken yaptığı kötülükten dolayıdır. Birisinin kendine fenalık, kötülük yapacağını hissederek feryat ettiğini gören kimse ise bir kötülükten dolayı kanuni sebeple ceza göreceğine işaret etmektedir. Sonuç olarak rüyada ağlamak sevince, mutlu bir habere, kederden ve hüzünden kurtulmaya işaret etmektedir.

Rüyada Gözyaşlarının Biriktiğini Görmek

    Rüyasında ağladığını ve gözlerinden akan yaşın biriktiğini gören bir kimse istediği mal varlığına çok ter ve gözyaşı dökerek kavuşur. Suya muhtaç olanlarsa Allah’ın rahmetine nail olur ve yağmurun geleceği işaret edilir. Gözyaşının olduğu yerlere bereketi merhamet ile bolluk gelir.

Rüyada Ağladığını Gören Kişinin Uyandığında Yastığının Islanması

   Rüyasında ağladığını gören ve uyandığında da yastığının ıslak olduğunu fark eden kimse hayatında canını sıkan olaydan rüyasında ağlayarak derdini hafifletmiş olur. Aynı zamanda rüyasında yatağına atlayıp, yastık ile ağzını kapatarak ağlayan kişi de derdini etrafındakilerden saklayacaktır.

Rüyada Bir Çocuğun Ağladığını Görmek

    Rüyada herhangi bir çocuğun ağladığını görmek bulunan bir olay için gereksiz yere dertlenmenize işarettir. Dünya malına hırslanmanın, işe çok önem vermenin ve ahreti boşlamanın göstergesi olarak sayılır.

Rüyada Uçurum Kenarında ve Mezar Başında Ağlamak

     Rüyada uçurum kenarında ağladığını görmek alınan bir karardan emin olunmadığına işarettir. Mezar başında ağlamak ise genel olarak maddi sorunlara işaret eder. Bir kişi eğer bir mezarın başında ağladığını görürse işlerinin bozulacağı, iflas edeceği ya da yüklü bir borç altına gireceğine yorulur. Rüyada mezarın başında ağlamak aynı zamanda mutsuz olacak bir evlilik hayatına da işaret eder.

Rüyada Gözyaşını Başkasının Üzerine Silmek

    Rüyasında gözünden damlayan yaşları bir başkasına silmek birinin bir derdine ortak olmaya, kişinin derdini, yükünü, hüznünü hafifleteceğine delalet eder.

Bazı Yorumculara Göre Rüyada Ağlamak

İmam-ı Nablusi’ye göre rüyada Allah korkusundan, işlenmiş olan bir günahtan ötürü pişmanlık duymak ya da Kur’an dinlediği için ağlamaktan ise rüyayı gören o kişinin üzüntüsünüz, kederinin ve kötü hallerinin yerini sevinç alacaktır. Ağlamak, rahmetin gökyüzünden kişiye inmesine, Allah’tan korkmaya, muhtaç kişiler için ise yağmurun yağmasına işarettir.

Kirmani; Ağlayan bir kimsenin çok mutlu olacağına, ağladığından ötürü gözlerinin yaşlarla dolu olmasının da helal mal olarak kişiye geleceğini işaret eder. Ayrıca bir kimsenin gözlerinden akan yaşın sıcak olduğunu bilmesi üzüntü ile kedere, soğuk olması ise üzüntünün yerini sevincin alacağına delalet edilmektedir. Ağlama ah vah biçimindeyse kişinin bir musibete uğramasına yorum getirilir. Kirmani ayrıca; yüksek sesli bir şekilde ağlamanın, feryat figan etmenin, söz söyleyerek, yaka paçasını yırtarak ağlamanın uyandığında da bu şekilde ağlayacağına işaret eder.

Ebu Saîd el-Vâiz ise; bir kişinin rüyasında tanıyor olduğu birinin vefat ettiğini ya da buna benzer olaylar için ağladığını görmesini, o rüyanın benzerinin gerçek hayatta yaşanacağına işaret olduğunu rivayet eder. Ölüm bakımından musibet ile üzüntü husulüne delalet eder. İnsanlar hayatını kaybeden bir valinin arkasından feryat figan ağladıklarını, elbiselerini parçalayıp yırttıklarını görüyorlarsa vefat ettiğini gördükleri valinin insanlara zulüm edeceğine işarettir. Yine Ebu Said El-Vâiz’e göre ağlamadığı halde de gözlerinden yaşların düştüğünü görmesi, sevinç ve muradına ermeye işarettir.

Nablusi’ye göre ise rüyada çok yüksek seslerle, ağıtlar yakarak, ellerini yüzüne vurup, kıyafetlerini yırtarak ağlamak, uyanacağında da bu şekilde ağlamasına işarettir. Eğer ağlama sebebi Kur’an dinlemek, Allah’tan korkmak ya da işlediği günahlardan dolayı ise hüzün ile kederin gideceğine işaret edilir. Rüya sahibinin sevinçli, ferah ve Allah’ın rahmetine kavuşacağına delalet edilir.

Seyyid Süleyman; rüyasında sakin bir şekilde ağlıyor olduğunu gören kişi hüzünden, kederden ve gamdan arınır. Bağırarak ağladığını görenler için ise o yerleşkede oturanlara pek de hayırlı olmadığına işarettir. Bu bir musibet habercisi olarak yorumlanır. Ağlamasa bile gözünden yaş süzülmediğini gören kimse de muradına nail olur. Ağladığını hisseden ancak gözünden yaşların düşmediğini gören ise umduğu işlerde hayal kırıklığı yaşar. Gözünden kan gelmesi ise günahlarına işarettir ve tövbe etmesi gerektiğine yorumlanır.

Cafer-i Sıddık’a göre ise rüyada önce ağladığını ardından hemen güldüğünü gören kişinin eceli yaklaşmıştır. Rüyada ağlamanın en hayırlı şekli sessiz, bağırma ve gürültünün olmadığı ağlama şeklidir. Cafer-i Sıddık bu rüya için yorum yaparken bin defadan fazla tecrübe ettiğini aktarır.

Rüyada Ağlamanın Psikolojik Olarak Açıklanması

Rüyada ağladığını gören kimse içinde bulunduğu durumu duygularıyla açığa vurur. Rüyada dökülen gözyaşı, hislerin dışa vuruluş halidir. Rüya sahibi başkası için ağladığını görse bile rüya kendisi ile alakalı olmaktadır. Rüyayı gören kimse kendi duygularını başkasının üzerinde yansımış halde görür. Rüyada ağlamak sonuç olarak görülen duruma ve hissiyata göre yorulmaktadır. Sevince, hüzünden kurtulmaya, refaha ve huzura kavuşmaya, Allah’ın rahmeti ve merhametine erişmeye işaret etmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04