Ramazan pidesi nasıl yapılır? Evde ramazan pidesi yapmanın püf noktaları ve malzemeleri

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pide, evde de en az fırınlarda olduğu kadar lezzetli hazırlanabilmektedir.

Gündem 16.04.2021, 20:47 İrem Durak
Ramazan pidesi nasıl yapılır? Evde ramazan pidesi yapmanın püf noktaları ve malzemeleri

Ramazan pidesi nasıl yapılır? Evde ramazan pidesi yapmanın püf noktaları ve malzemeleri

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pide, evde de en az fırınlarda olduğu kadar lezzetli hazırlanabilmektedir. Birkaç temel malzeme ile püf noktalara dikkat edilmesi durumunda yumuşacık ve lezzetli pideler olabilir. Peki, ramazan pidesi nasıl yapılmaktadır? Evde ramazan pidesi yapılmasının püf noktaları ve malzemeleri...

İftara dakikalar kala hazırlanmış olan sıcacık pideler, evde yer alan malzemeler ile de oldukça kısa sürede oldukça lezzet dolu bir şekilde hazırlanabilmektedir. Kişinin istediğine göre yumurta ile, çörek otla ya da susamla süslenmekte olan pidelerinin evde yapılması da son derece pratik olmaktadır. Pidelerin yumuşak olması adına hamur yoğurduğunda bazı püf noktalara dikkat etmesi gerekmektedir.

EVDE RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya ya da 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 3 su bardağı ılıtılmış su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • İstenilen miktarda susam
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta

Evde Ramazan Pidesinin Hazırlanışı

Hamur hazırlandığı derin bir kabın içerisine şeker, yaş maya, tuz eklenmektedir. Sonrasında 3 su bardağı ılık su yavaş yavaş eklenmektedir. İlk olarak cıvık bir şekilde hamur elde edilmektedir, yumuşak bir hamur gerçekleşmesi için ilk etapta bol su ile yoğurulmasının sonrasında hamurun kıvamına göre un eklenmesi gerekecektir. Azar azar unun eklenmesi ile yoğrulmaya devam edilmelidir. Sonrasında üzeri kapatılarak yaklaşık olarak 2 saat mayalanması beklenmelidir.

Hamurun mayalanmasının ardından 2'ye bölünür ve pide biçimini alacak biçimde açılmaktadır. Sonrasında fırın kağıdı serilen tepsiye konmakta ve elle üzerine biçim verilmektedir. Hamurların tepside de mayalanması adına yaklaşık olarak 15 dakika da tepside bekletilmektedir.

Hamur tepside mayalandığında zeytinyağı, yoğurt, yumurta bir kasede karıştırılmaktadır ve mayalanmış olan hamurun üzerine bolca sürülmektedir. Son olarak susam ile çörek otu kullanılarak süslenmesinin ardından öncesinde ısıtılan 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilmektedir. Afiyet olsun...

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10