Netflix’de İzleyebileceğiniz En İyi Türk Dizileri

Netflix de bir çok türk yapımı dizi bulunuyor. Beğenebileceğiniz en iyi Netflix Türk dizilerini sizler için derledik.

Gündem 17.01.2022, 00:34 17.01.2022, 00:49 Mehmet Kurt
Netflix’de İzleyebileceğiniz En İyi Türk Dizileri

Leyla İle Mecnun

Leyla ile Mecnun, yayınlandığı günlerde pek izlenmese bile daha sonraları yönetmenini ve oyuncularını bile şaşırtmakta olan bir hayran kitlesine imza atmış durumda! Ancak maalesef, finali bile olmadan ekranlara veda etmek zorunda kalmıştı. Hatta sonrasında da, aynı oyuncu kadrosuyla beraber çekilen başka bir dizinin ilk bölümünde, dizinin finaline yer verildi de izleyiciler bir oh çekti! Netflix, Leyla ile Mecnun’u da içeriklerine ekleyerek, kesinlikle çok iyi bir iş gerçekleştirdi. Hala en çok izlenen diziler arasında başı çeken bu diziyi izlemediyseniz, şimdi açmanızın zamanı gelmiş durumda.

Bir Başkadır

Nasıl şanslı bir dizi olduysa, çıktığı günden bu yana sürekli konuşuluyor! Eminiz senaristi dahi dizinin bu kadar konuşulmasını beklememekteydi. 8 bölüm olan bir dizi ama su gibi akıyor, günde en az 4 bölüm izleme garantisi var! “Bir Başkadır”, memleketimizden oldukça güzel manzaraları ekrana taşıyor. Çoğu karakter izlenirken “Aa ben tanıyorum bunu!” şeklinde düşünmeden edemiyor insan. Oyuncuların tamamı o kadar iyi oynamış ki, tek tek yazıp bir diğerine haksızlık eteyelim.

Aşk 101

Öteki “sansasyonel” dizimiz: Aşk 101! Daha dizi yayına geçmeden, sosyal medyada bir karakterin eş cinsel olduğu haberinin yayılması, reklam kampanyası mıydı yoksa ciddi olarak bazı sahneler çıkarıldı mı, hala kesin olarak bilinmiyor. Fakat gerçekten güzel reklam oldu, çünkü bazı bireyler sırf bu haber için diziyi izlediler! Dizide yer yer mantık hataları, ”Bu kadar da olmaz yahu!” dediğiniz yerler olacak. Ancak tavsiyemiz, bir eleştirmen gibi değil de, keyifli birkaç saat geçirebileniz için izlemeniz yönünde olacaktır.

The Protector: Hakan Muhafız

Netlix için çekilmiş olan ilk Türk yapımı dizimiz. Bu nedenden ötürü yeri her daim ayrı, ilk göz ağrımız demek yanlış olmaz. Çağatay Ulusoy’un kılıktan kılığa girmiş olduğu yumrukların havada taşa geldiği, mermilerin kafalardan geri sektiği fragmanları ile isminden sıkça söz ettirmişti! İlk iki sezonu, beklenileni karşılamıştı ancak 3 ile 4 için aynısını belirtmemiz mümkün olmayacak. “Hadi artık bitsin!” der gibi çekilmiş olan bu sezonlar biraz özensiz, oldu bitti olmuş gibi! Ancak yine de şans verin ve izleyin. Her şeyin ilki biraz eksik olabilir sonuç olarak, farklı tarzlardaki ilk denemeleri desteklememiz gerekiyor.

Masum

Birçok kişi Berkun Oya adını Bir Başkadır dizisi ile duydu. Ancak önceleri Blutv’de yayınlanmış olan, daha sonra Netflix’in de bünyesine almış oldukları Masum dizisinin de yapımcısı Berkun Oya. Suç ve gerilim türünde olan bu diziyi yalnızca oyuncu kadrosu için bile izlemeye değecek! Haluk Bilginer ve Ali Atay şeklinde önemli adların olduğu bu dizi, gizem ve polisiye türünde gerçekleştirilen başarılı yapımlarımızdan biri durumunda.

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

Yayınlandığı dönem içerisinde, çok büyük ses getiren ve bir döneme damgasını vurmuş olan dizi: Behzat Ç.! Fatih Artman'ı da tanımamızı sağlayan bu dizi, ülke gündemini de ele almış konuları ile, zamanında oldukça konuşulmuştu. Sistemle ve kendisi ile kavgası bitmeyen bir başkomiserin hayatını anlatmakta olan bu dizi, Netflix’teki en başarılı Türk yapımlarından biri konumunda.

 Rise of Empires: Ottoman

Netflix için çekilmiş olan bu mini Osmanlı belgeselinde uzun zamandan bu yana ekranlarda görülmeyen Tuba Büyüküstün‘ü de görmekteyiz. Aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet’i de Cem Yiğit Üzümoğlu oynuyor. 6 bölüm sürmekte olan bu belgesel, Türk oyuncular ile İngilizce olarak çekildi. Dizi yayınlanmış olduğu dönem, pek çok tarihçi ve eleştirmen tarafından tarihin eksik ve yanlış anlatılmış olduğu konusunda tepki görse dahi en çok izlenen diziler arasında yerini almayı başarmış durumda.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11