Melih Bulu neden istenmiyor?

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirilen ve AKP'den geçmişte milletvekili aday adayı olarak gösterilen Haliç Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'nun getirilmesi tartışılmakta.

Gündem 08.01.2021, 18:16 08.01.2021, 16:19 İrem Durak
Melih Bulu neden istenmiyor?

Melih Bulu neden istenmiyor?

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirilen ve AKP'den geçmişte milletvekili aday adayı olarak gösterilen Haliç Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'nun getirilmesi tartışılmakta. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılan atama ile ilgili olarak, birçok eski mezun, siyasetçi ile gazeteci büyük tepki gösterdi. Peki Melih Bulu neden istenmiyor?

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirilen ve AKP'den geçmişte milletvekili aday adayı olarak gösterilen Haliç Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'nun getirilmesi tartışılmakta. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılan atama ile ilgili olarak, birçok eski mezun, siyasetçi ile gazeteci büyük tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu, okul iradesinin dışında meydana gelen kararı kınadıklarını belirtti. Kurul #KayyumRektörİstemiyoruz etiketiyle de paylaşımlarda bulundu. Melih Bulu neden istenmiyor?

Boğaziçi Dayanışması sosyal medya hesabından da, Pazartesi günü Güney Kampüs'ten gerçekleştirilen basın açıklaması çağrısı yapıldı. Grup, online şekilde devam eden dersleri de Pazartesi günü boykot edeceklerini de açıkladı.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da aynı etiket üstünden bir mesaj paylaşarak "özgürlük ve üretkenlik, kayyum atamaları ile sağlanamaz" şeklinde yorumda bulundu.

“Üniversiteler özerk olmalıdır. Ülkemizin özgür akademiye, özgür bilim insanlarına ve üretken öğrencilere ihtiyacı var. Bu özgürlük ve üretkenlik, kayyum atamalarıyla sağlanamaz.

#KayyumRektörİstemiyoruz. Özgür bir akademi istiyoruz.”

Aynı atama kararnamesi ile Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü, Pamukkale Üniversitesi Rektörü, Beykoz Üniversitesi Rektörü ile Çağ Üniversitesi Rektörü de değişmiş oldu.

Melih Bulu Kimdir?

17 Ocak 2020 yılında Haliç Üniversitesi rektörlüğüne atanan Bulu, bu görevde bir senesi dolmadan Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü 1992 senesinde tamamlayan Bulu, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde bitirdi.

Haliç Üniversitesi'nde bulunan öz geçmişine göre, TUSAŞ'da proje mühendisi olarak CASA, Atak Helikopter ile F-16 programlarında yer aldı.

Bulu 2009 senesinde tam zamanlı olarak başlamış olduğu akademik kariyerinde İstinye Üniversitesi'nin de kurucu rektörlüğü görevini üstlendi. Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü Bulu'nun üçüncü defa bu seviyede görevi olacak.

Atama ile ilgili açıklamada bulunmayan Bulu, Twitter profilinde yeni görevini göstermekte olan bir değişim yaptı.

Twitter’da atama ile ilgili olarak paylaşılan birkaç yorum;

Gönenç Gürkaynak;

"Annen iş fikrini anlıyorsa o işi yapma" diyen, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atandı. Annem profesör. Boğaziçi'ne atanan yaşında nice profesörler yetiştirdi. Annesi fotoğrafta Atatürk'le. Annemi yetiştirdi. "Kadın annedir" deyip anneyi de göz ardı edenlerle mücadele etsin diye.

Sedef Kabaş;

AKP’li Cumhurbaşkanı, AKP milletvekili aday adayını Boğaziçi Üniversitesi rektörü olarak atamış!

Yeni Türkiye’nin özetidir bu...

Her yer AKP, her yer yandaşlık...

#KayyumRektörİstemiyoruz

Koray Aydın;

Liyakatin yerini sadakat,

akademik özgeçmişin yerini parti kimliği aldı!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Melih Bulu;

AKP ilçe ve il teşkilatlarında görev almış,

Belediye ve M.Vekili aday adayı olmuş!

Kariyerini partide yapmış, rektörlüğü kapmış!

#KayyumRektörİstemiyoruz

Yorumlar (3)
Dila 3 yıl önce
Haliç üniversitesinde olan Melih beyi sesini çıkarmayan boğazicililerin simdi derdi ne haliçte okuyanlar sizin gibi degil miydiler o zaman niye bu kadar sesiniz çıkmadı. LGBT cinsel olayınızı içinizde yaşayın bayrağını yapıp sallamayın. Gençlerden ümidim yoktur derdi yaşasaydı başkomutanımız bazen utanıyorum sizin gibi üniversiteli arkadaşlarım olduğuna!
M.KEMAL SIZINLE GURUR DUYARDI 3 yıl önce
Şu Dila isimli arkadaşa bakmayın ben sonuna kadar destekcinizim eminim ki Mustafa Kemal de sizinle gurur duyardı
Çünkü ileri görüşlü bir kişiydi Ataturk .
Demişdir ki sizin oyunuzla başa geçecekler ama benim tüm umudum gençliktedir dedi. Siz Kurtaracaksınız bu vatanı AKP lilerden , babalarını amcalarını her yere atıyorlar ki her yerde gözü olsunlar diye
Istemediginiz hicbir şeyi yapmayın
Vatanı kurtarmak cesur olmakla olmuyor
Cesur olmayın özgür olun ..
Numan 3 yıl önce
Herkes bir şey der de şu Koray Aydın Babacan ve Davutoğlu gibi şerefsizler konuşmasın ya
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35