Kripto para caiz mi? Diyanet'ten kripto parayla ilgili açıklama

Kripto para caiz mi? Kripto para ya da dijital paralar arasında olan ve en çok bilineni Bitcoin son zamanlarda gördüğü ilgi ile birlikte caizliği tartışılmaya başlandı.

Gündem 19.04.2021, 14:30 İrem Durak
Kripto para caiz mi? Diyanet'ten kripto parayla ilgili açıklama

Kripto para caiz mi? Diyanet'ten kripto parayla ilgili açıklama

Kripto para caiz mi? Kripto para ya da dijital paralar arasında olan ve en çok bilineni Bitcoin son zamanlarda gördüğü ilgi ile birlikte caizliği tartışılmaya başlandı. Peki Kripto para caiz mi? Diyanet'ten kripto parayla ilgili açıklama…

Kripto paralar son dönemde büyük ilgi görüyor ve ilgi sürüyor. Dijital yani kripto paralar ile alakalı olarak çeşitli sorular da gündeme gelmeye başladı. Bu sorulardan biri de "Kripto para caiz mi?" sorusu oldu. Merak edilen bu soruya ise Diyanet'ten açıklama yapıldı. Peki, kripto para caiz midir? İşte merak edilip sürekli olarak araştırılan soruyla ilgili Diyanet'ten gelen açıklama...

Kripto para caiz midir?

Diyanet İşlerli Yüksek Kurulu Başkanlığı'ndan gelen kripto para açıklaması:

"Kullanıcılar arasında değişim ya da kıymet ölçüsü olarak genel kabul gören, kaynağı itibariyle kullanıcılara güven veren her türlü paranın kullanımı caizdir. Bu noktada önemli olan husus, para olarak bilinen değişim aracının kendi özünde yani üretim şeklinde, sürüm aşamalarında ve muhataplık niteliğinde büyük belirsizlik içerip içermemesi, bir aldatma) aracı olarak kullanılıp kullanılmaması ve belli bir kesimin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine vesile olup-olmamasıdır.

Son yıllarda ortaya çıkan ve birçok çeşidi bulunan, dijital­-kripto paralardan her birini kullanmanın hükmünü yukarıdaki genel ilkeler doğrultusunda değerlendirmek gerekir. Buna göre, özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda 'Saadet zinciri' olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto­ paraların kullanımı caiz değildir.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11