Kadir Şeker’in avukatından açıklama

Kadir Şeker'in avukatlarından olan Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nden beklentilerinin, kararı bozma yönünde olacağını belirtti.

Gündem 14.10.2021, 16:07 İrem Durak
Kadir Şeker’in avukatından açıklama

Kadir Şeker’in avukatından açıklama

Kadir Şeker'in avukatlarından olan Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nden beklentilerinin, kararı bozma yönünde olacağını belirtti.

Olay, geçen sene 5 Şubat akşamı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı’nda yaşandı.

Kadir Şeker, Özgür Duran’ın sevgilisi Ayşe Dırla’yı dövdüğü gerekçesiyle olaya müdahale gerçekleştirdi. Yaşanan arbedede Kadir Şeker, Duran’ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Olaydan sonra gözaltına alınan Şeker, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Şeker, ‘kasten öldürme’ suçundan yargılandığı 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ömür boyu hapis cezası aldı.

Suçun ‘haksız tahrik’ altında işlendiği gerekçesi ile ceza, önce 15 seneye sonrasında da Şeker’in duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak 12,5 seneye indirildi.

İstinaf Mahkemesi'nin de kararı onamasından sonra dosya Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’ne cezayı yüksek bularak kararın bozulmasını istediği bir tebliğname gönderdi. Bunun üzerine gözler 1’inci Ceza Dairesi’nin vereceği karara çevrildi.

Kadir Şeker’in avukatlarından Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, beklentilerinin kararın bozulması yönünde olduğunu ifade etti. Aladağ, şunları belirtti:

* Kadir Şeker davasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1’inci Ceza Dairesi Başkanlığı'na gönderilen tebliğname ile cezanın fazla olduğu, haksız tahrik hükümlerinin en üst seviyeden uygulaması gerekçesi ile Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’ne gönderilmiştir.

* Burada asıl ve nihai kararı verecek olan 1’inci Ceza Dairesi Başkanlığı olmaktadır. Dolayısıyla nihai olarak beklediğimiz, arzu ettiğimiz, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi Başkanlığı’nın, ileri sürmüş olduğumuz ‘meşru müdafaa’ ve ‘kasten yaralama’ hususlarının irdelenmesi noktasında bozma gerekçesi vermesidir.

Aladağ, “Sanık müdafi olarak, hem ilk derecede kovuşturma süreci içerisinde, hem istinaf mahkemesinde sunulmakta olan dilekçede hem de Yargıtay aşamasındaki sunulan dilekçede, ‘kasten öldürme’ fiilinin Kadir'in içerisinde yer aldığı olay neticesinde olmayacağını, Kadir'in kasti olarak birine zarar veremeyeceğini ifade ettik. Darp edildiğini, boğazına sarıldığını, hakaret edildiğini, en kutsalına kötü sözler söylendiğini, bu sebepten ötürü artık çaresi kalmayan Kadir'in, istemeden, istem dışı bu olayı gerçekleştirdiğini söyledik. Yargıtay’ın, bizim düşüncemiz doğrultusunda bir karar vermesini beklemekteyiz. Bunu da herkes gibi biz de heyecanla bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11