İşte Karşı Cinste Çekici Olan Şeyler

Britanya’da yürütülmekte olan bir anket, heteroseksüel kadın ve erkeklerin karşı cins için en çok etkilendiği özellikleri ortaya çıkardı.

Gündem 17.08.2021, 00:59 İrem Durak
İşte Karşı Cinste Çekici Olan Şeyler

İşte Karşı Cinste Çekici Olan Şeyler

Britanya’da yürütülmekte olan bir anket, heteroseksüel kadın ve erkeklerin karşı cins için en çok etkilendiği özellikleri ortaya çıkardı. Katılımcılardan kendi vücut tiplerini de açıklamaları istenilen ankete göre kadınların tercihlerinin boy, erkeklerin tercihlerinin ise kilo üzerine olduğu belirlendi.

Herkesin insanlarda bulmuş olduğu çekici özellikler kişiye göre değişkenlik gösterir. Bunu etkileyen en önemli etmenler arasında kişisel tecrübeler (çocukluk), kültürel normlar ve toplumun dönemden döneme benimsemiş olduğu trendler yer alır. Fakat bazı özellikler olmaktadır ki çoğu birey, cinsiyeti fark etmeksizin bunlardan etkilenmektedir. Yeni bir araştırmadan elde edilen sonuçlar da tam olarak bu özellikleri ortaya koyuyor.

İngiliz veri analizi ve araştırma şirketi YouGov, yeni araştırmaları ile birçok heteroseksüel kadın ve erkeğin karşı cinste ilgi duyduğu ortak özellikler olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre kadınlar karşı cinsin boyuna dikkat ederken erkekler, çoğunlukla karşı cinsin kilosuna bakıyor.

Heteroseksüel kadınlar boya, erkekler ise kiloya bakıyor

YouGov’un her yıl düzenlediği Vücut Algısı anketine Britanya’da 2 bin 200’den fazla kişi katıldı. Katılımcılardan hem kendi vücut tiplerini tanımlamaları, hem de hangi vücut tiplerinden hoşlandıklarını söylemeleri istendi. Katılımcıların 10’da 3’ü kendi vücutlarını ortalama olarak tanımlarken 5’te 1’i, kendilerini aşırı kilolu olarak gördüklerini ifade etti. Katılımcıların %6’sı kendilerini şişman olarak tanımlarken %13’ü, aynı ya da benzer vücut tipini tanımlamak için ‘tombul’ ifadesini kullandı. Katılımcıların 7’de 1’lik kısmı ise vücut tiplerini zayıf olarak tanımladı.

Kadınların ve erkeklerin karşı cinste hangi fiziksel özelliklere ilgi duyduğuna gelecek olursak kadınların %67’si, kendilerinden daha uzun partnerlere ilgi duyduğunu ifade etti. %6’lık bir kısım parterneriyle aynı boyda olmak isterken, daha kısa partner arayanların oranı sadece %1 oldu.

Ankete katılan kadınlar gibi heteroseksüel olan erkeklerin %35’i, kadınların istediğiyle orantılı bir şekilde kendilerinden daha kısa partnerleri tercih ettiğini belirtti. Bu grubun %16’lık kısmı partnerleriyle aynı boyda olmak isterken %4’ü daha uzun bir partner tercih ettiklerini ifade etti. Ancak erkekler, kadınlara kıyasla boy konusunda daha nötr düşüncedeydi. Bu grubun asıl seçim kriteri daha çok kiloyla ilgiliydi.

Kilo konusunda erkeklerin %22’si, kendinden zayıf partnerleri tercih ettiklerini ifade etti. Aynı tercihte olan kadınların oranı %15’ti. Erkeklerin %20’si kendi kilolarında kadınlardan etkilendiğini ifade ederken %8’i, kendinden daha kilolu partnerleri tercih ettiklerini ifade etti. Sonuç olarak kilo konusunda özel tercihleri olanların daha az olduğu grup, kadınlar oldu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35