Dikkat! Tüm Sürücüleri İlgilendiriyor

Mahkeme, milyonlarca vatandaşı ilgilendirecek olan bir karara imza attı.

Gündem 14.10.2021, 16:09 İrem Durak
Dikkat! Tüm Sürücüleri İlgilendiriyor

Dikkat! Tüm Sürücüleri İlgilendiriyor

Mahkeme, milyonlarca vatandaşı ilgilendirecek olan bir karara imza attı. Bu karar, avukatlara göre ev ya da araç kiralaması yapan herkesin farkında bile olmaksızın hapis cezası almasına sebep olabilir.

İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir karar imzaladı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi eski Başkanı Murat Faruk Özbay ile Özbay'ın senelerdir araç kiraladığı şirket arasındaki anlaşmazlığı inceleyen mahkeme, Özbay'a kiralamış olduğu aracı zamanında teslim etmediğinden ötürü hapis cezası verdi. Savcının bile itiraz ettiği karar, vatandaşlarda endişe yarattı.

Alınan bilgilere göre Murat Faruk Özbay, şirketi üzerinden anlaşma sağladığı bir araç kiralama şirketinden 2 sene süreli araç kiraladı. Fakat kiralamadan 7-8 ay sonra ödemelerde aksama olmaya başladı. Bunun üzerine harekete geçen şirket, ihtar çekerek hem geciken borcun hem de sözleşmeye konu olan borcun hepsinin ödenmesini, ayrıca otomobilin de derhal teslim edilmesini talep etti. Bunun üzerine gecikmiş durumda bulunan 8 bin 906 lira ile sözleşmenin geri kalan kısmı olan 52 bin 923 lirayı ödeyen Faruk Özbay, aracın İstanbul'da yer almadığını, İstanbul'a gelince teslim edeceğini ifade etti. Bu açıklamayı beğenmeyen kiralama şirketi, bu defa da suç duyurusuna bulunma yoluna gitti.

Mahkemeden şok karar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru gerçekleştiren şirket, Murat Faruk Özbay'ın güveni kötüye kullanma, emniyeti suiistimal ve dolandırıcılık suçlarını işlediğini iletti. Savcı ve Özbay'ın avukatı ise bu konuda herhangi bir suç unsuru bulunmadığını belirtti. Ancak mahkeme, Özbay'ın güveni kötüye kullandığı kararını verdi. 1 sene hapis cezası ve 5 bin TL de idari para cezası uygulanmasına hükmeden mahkeme, hapis cezasını adli sicil kaydı olmaması ve duruşmadaki tutum nedeniyle 3 ay 10 güne çekti. Hüküm açıklamasını geriye bırakan mahkeme, Özbay'ın 5 sene denetime tabi olmasına karar verdi.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Murat Faruk Özbay, "İlerleyen zamanlarda firmamızda maddi anlamda problem oldu. Üç defa, aylık ödemelerde 15-20 günlük sarkmalar yaşandı. Biz firma ile görüştük. Kötü bir niyet bulunmadığını, eski bir müşteri olduğumuzu belirttik. Aracın teslim edilmesini talep ettiler. O esnada araç İstanbul dışında bulunuyordu. Biraz beklemelerini rica ettik ve araç geldiğinde de teslim ettik.” İfadelerine yer verdi. Özbay'ın avukatı Müslüm Karataş ise "25 senelik avukatım böyle bir ceza görmedim. Karar bize şok yaşattı. Bu karar, araç ya da ev kiralayan herkesi ilgilendiriyor. Karar, aracı teslim etmeyen ya da evi zamanında boşaltmayan herkesin böylesi bir ceza ile karşı karşıya kalabileceğini gösteriyor. Hem biz hem duruşma savcısı karara itiraz gerçekleştirdik. Fakat, ilgili ağır ceza mahkemesi ret kararı verdi. Böylece karar kesinleşti.” Şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35