Bursa’da tedavi edilmeyen hastanın ölümüne soruşturma

Bursa Şehir Hastanesi'nin bahçesinde fenalaşan Güllü Gülfidan (66), yaşamını yitirdi.

Gündem 31.08.2021, 20:45 İrem Durak
Bursa’da tedavi edilmeyen hastanın ölümüne soruşturma

Bursa’da tedavi edilmeyen hastanın ölümüne soruşturma

Bursa Şehir Hastanesi'nin bahçesinde fenalaşan Güllü Gülfidan (66), yaşamını yitirdi. Yakınları, hastanede bulunan görevlilerin, yardım çağrılarını geri çevirerek ambulansı aramalarını istediklerini iddia etti. Gülfidan'ın ölümü ile alakalı olarak idari soruşturma başlatılırken, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yakınlarının başvurusu üstüne hem hastanenin acil servisinden hem de 112 Acil ambulansının hastanın yer aldığı bölgeye yönlendirildiğini ifade etti.

Olay, saat 12.00 sıralarında Bursa Şehir Hastanesi'nde yaşandı. Kalp rahatsızlığı olan Güllü Gülfidan, muayane için geldiği hastane bahçesindeki banktayken bir anda fenalaştı.

Yere düşen Gülfidan için yakınları hastaneye gelip doktorlardan yardım çağrısında bulundu. 112 Acil'e gelen ihbar üzerine olay yerine gönderilen sağlık ekibi, Gülfidan'a kalp masajı yaptı. Ambulansa alınan Gülfidan, yaklaşık olarak 400 metre uzaklıkta bulunan aynı hastanenin acil servisine alındı. Güllü Gülfidan, doktorların bütün çabalarına karşın kurtarılamadı.

Gülfidan'ın olay yerinde bulunan yakınları hastanede yer alan doktorların bahçeye çıkarak, yardım etmediklerini iddia etti. Sağlık ekibinin Gülfidan'a müdahalesi ve hastane bahçesinde bulunan kalabalığın tepkisi ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sağlık Müdürlüğü Açıklama Yaptı

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, olayla alakalı olarak idari soruşturma başlattı. Yetkililer, "Hastanın yakınlarının başvurusu üzerine hem hastanenin acil servisinden bir ekibin, hem de 112 ambulansının olay yerine yönlendirildiğini, ihbardan 11 dakika sonra da ambulansın hastaya ulaştığını” belirtti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10