Başkası adına HES kodu nasıl alınır?

HES kodu normalleşme sürecine geçişin başlaması ile hayatımıza kısa bir sürede dahil oldu.

Gündem 11.01.2021, 18:40 İrem Durak
Başkası adına HES kodu nasıl alınır?

Başkası adına HES kodu nasıl alınır?

HES kodu normalleşme sürecine geçişin başlaması ile hayatımıza kısa bir sürede dahil oldu. Başlarda 'HES kodu nedir?' şeklinde sorulan sorular şimdilerde yavaş yavaş birçok yer için olmazsa olmaz konumda bulunuyor. Şehir dışı, ülke dışı yolculuklarda gerekli olurken artık şehir içi ulaşımda da zorunlu hale getirildi. Adliye, nüfus dairesi benzeri devlet kurumlarındaki zorunluluğa bir de AVM'ler eklenince artık 'HES kodu nasıl alınır?' 'E-devletten HES kodu nasıl alınır?' 'Başkası adına HES kodu nasıl alınır?' 'SMS E-devlet ile HES Kodu alma nasıl?' şeklinde yöneltilen sorular en çok araştırılan konular arasına girdi.

HES kodu nedir?

HES kodu, kontrollü sosyal hayat kapsamında, vatandaşların COVID-19 bakımından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığı ile ilgili olarak güvenli bir biçimde paylaşmasına ve salgının takibine fayda sağlayan bir uygulama. İşte 'HES kodu nasıl alınır?' 'E-devletten HES kodu nasıl alınır?' 'Başkası adına HES kodu nasıl alınır?' 'SMS E-devlet ile HES Kodu alma nasıl?' sorularının cevabı.

HES kodu nasıl alınır?

1- "Hayat Eve Sığar" uygulamasına girilerek, "HES Kodu İşlemleri" bölümüne geçilir.

"HES Kodu Oluştur" butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

SMS ile HES kodu nasıl alınabilir?

SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakılarak sırası ile; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve "Paylaşım Süresi" gün sayısı şeklinde yazılır ve 2023'e SMS olarak gönderilir. Sistem üstünden, vatandaşlar seyahatleri için geçerli olan gün sayısı kadar HES kodu telefonlarına gönderilecektir.

Paylaşım Süresi'nin seçileceği uçuşun tarihinden en az 7 gün daha fazla olması gerekmektedir. Örnek olarak uçuş 10 gün sonra ise en az 17 gün geçerli olacak şekilde Paylaşım Süresi olan bir kod olmalı. HES kodunun geçerli olması için Paylaşım Süresi girildiğinde yolculuk vaktine kadar olan gün sayısına en az 7 gün daha eklenmesi gereklidir.

Örnek olarak; HES 12345678901 1234 17

Paylaşım süresinin belirtilmemesi durumunda da kodun süresi 1 sene ile sınırlandırılabilecektir.

E-devletten HES kodu nasıl alınır?

e-Devlet sistemi kullanılarak HES kodunu almak mümkündür.

e-Devlet sistemi üstünden, “HES Kodu Üretme ve Listeleme” seçeneğini seçilir ve “Yeni Hes Kodu” butonuna tıklanarak HES kodu alınabilir.

Başkasına HES kodu nasıl alınır?

Başkası için en kolay yol aslında SMS ile HES kodu alma yöntemi olacaktır.

HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve "Paylaşım Süresi" gün şeklinde yazılmakta ve 2023'e SMS olarak gönderilerek HES kodu alınabilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11