Bankalardan bu hastalığı olana kredi yok!

Koronavirüs ile beraber birçok vatandaşın gereksinimi sonucu bankalara kredi başvurusu yükseldi.

Gündem 10.09.2021, 15:36 İrem Durak
Bankalardan bu hastalığı olana kredi yok!

Bankalardan bu hastalığı olana kredi yok!

Koronavirüs ile beraber birçok vatandaşın gereksinimi sonucu bankalara kredi başvurusu yükseldi. Bankalar büyük şirketler ve işletmeler gibi yerlere koşulları sağladığı zaman kredi veriyorken, vatandaşlara kredi verdiğinde iki hastalığı atlatmış olanlara dikkat ediyor. Kalp rahatsızlığı ve kanser hastalığı bulunan vatandaşlara, "Hasta olanlar için hayat sigortası yapmayız" diyerek kredi vermiyor.

18 yaşını doldurmuş olan, yeterli kredi notu bulunan, üzerine ipotek bulunmayan, sigortalı çalışan, belgelenebilir geliri bulunan birçok vatandaş, bankaların diğer koşullarını da sağladığı takdirde finansal gereksinimlerini karşılamak, yatırım yapmak ve gelişebilecek durumlara karşı kullanabilmek için krediye başvuruda bulunabilir. Ancak kalp krizi ve kanser hastalığını atlatan kişilere bankalar kredi vermiyor.

Koronavirüs Döneminde Mağduriyet Yaşadılar

Bankaya başvuruda bulunarak kredi almak isteyen vatandaşlar, hastalığı atlatsalar bile kredi alamıyorlar. Bankalar, "Hasta olanlar için hayat sigortası yapmayız" şeklinde ifade ederken, BDDK, "Her banka kredi ve risk politikasını kendisi belirler" açıklamasını gerçekleştirdi. Bu açıklamaya isyan eden vatandaşlar, yaşarken ölü olarak görüldüklerini söylüyor.

"Güvenilir Kefil Getir"

Edinilen bilgilere göre hastalığı atlatsalar dahi bankalardan ‘kredi veremeyiz’ cevabını alan kişiler, TBMM Dilekçe Komisyonu’na yoğun bir şikayet başvurusu gerçekleştirdi. Hatta bir vatandaş, üniversitede okumakta olan çocuklarının masraflarını karşılayabilmek için sadece 10 bin TL kredi için başvurduğunu, fakat bankadan “Veremeyiz, hayat sigortası yapamayız, güvenilir kefil getir” cevabını aldığını belirtti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11