Ankara'da koronavirüs haritası ve alınan tedbirler

Başkent'te hızla yayılan koronavirüs vakaları ne durumda? Ankarada kaç vaka var? koronavirüse karşı alınan tedbirler neler?

Gündem 16.04.2020, 15:31 16.04.2020, 18:50
Ankara'da koronavirüs haritası ve alınan tedbirler

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa zamanda dünyaya yayılan yeni tip Sars/Covit-19 11 mart tarihinde ülkemizde görülmeye ve kısa zamanda bütün şehirlere yayılmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsün il il dağılım haritasını yayınlamış, hangi illerde vaka sayısı kaç açıklamıştı.

SON DAKİKA: Korona virüsü Türkiye'de en çok hangi ilde var ...

Virüsün illere göre dağılımının ardından en çok virüs barındıran şehirlerin en riskli ilçeleri açıklandı. Ankara’nın merkez sayılabilecek Kızılay, Cebeci, Mamak ile Çankaya’nın özellikle Öveçler ve Oran arasındaki bölgesinde hasta yoğunluğu bulunsa da, bunların ciddi vaka sayısı fazla değil.  Ankara'da en riskli ilçeler  merkez ilçelerinde Etimesgut ,Yenimahalle, Çankaya, Mamak, Keçiören, Sincan olarak biliniyor. Altındağ, Pursaklar ve Gölbaşında ise durumu ciddi vaka sayısı az olan ilçeler olarak belirtiliyor.

Ankara koronavirüs yoğunluk haritası tablosu! Corona virüsü ...

Virüsü en çok bayındıran üçüncü şehir olan Ankara tedbirleri artırarak yayılım hızını azaltmaya çalıştı. Alınan tedbirleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Tüm Türkiye'de 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkmöa yasağının getirilmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, belediye otobüslerinde ücretsiz yolculuk yapan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik uygulama tedbir amaçlı olarak geçici süreyle durduruldu.

  2. Şehre giriş çıkışlar kontrol altına alınarak ateş ölçümü yapılmaya başlandı
  3. Özel halk otobüslerinin ruhsat kiraları 2 ay süreyle ertelendi.
  4. Piknik alanları kapatıldı.
  5. İtfaiye eri sınavları ertelendi
  6. Sokak hayvanlarına mama dağıtımı artırıldı.
  7. Dolmuş, belediye otobüsü gibi toplu kullanıma açık yerler dezenfektre edildi.
  8. Fırınlar tüm alanları kapsayacak şekilde dezenfekte edildi. Hijyen kontrolünden geçirtildi. Ayrıca Fırınlar Odasının çeşitli çalışmalar yürüttü. Fırıncılar Odasının virüse karşı aldığı kararlar şu şekilde;

Fırıncılar Odası'ndan kaçak fırın isyanı: “İstanbul'da bine yakın ...

  • Fırın işçileri sendikası TEK-GIDA İŞ Sendikası ile odamızın ortaklaşa çalışması ile işçi sağlığı kontrolleri yapılmıştır.
  • Tüm işçilerin fırına girişlerinde ateş ölçümü yapılmaktadır.
  • Gıda mühendislerimizin kontrolünde ekmeğe dokunulmamasını sağladığımız yeni bir üretim modeline geçilmiştir.
  • Ayrıca işçiler de koronavirüse karşı bilinçlendirilmiş bu bilinçle üretime geçmesi sağlanmıştır.
  • Fırınlarımız işçi sağlığı ve işçi güvenliği ile hijyen kontrolü yapan firmalarla anlaşmalıdır. Bu firmalar ile korona virüse karşı ortaklaşa hareket edilmektedir.
  • Ankara Fırıncılar Odası olarak her gün denetim yapmaktayız.
  • Bu tedbirlerle 250-320 derecede pişen ekmeğe virüs bulaşma riski ortadan kaldırılmıştır.
  • Vatandaşlarımızın da ekmeği seçmek için ekmeğe dokunması engellenmiştir. Son kullanıcıya da ekmek poşetle sunulmakta veya eldivenle poşetlenmesi sağlanmaktadır.

       9.Battalgazi Mahallesi Çarşamba Pazarı, Başpınar Mahallesi Perşembe Pazarı, Aydınlıkevler Mahallesi Cumartesi Pazarı, Zübeyde Hanım Mahallesi Cumartesi Pazarı, Örnek Mahallesi Pazar Pazarı bundan böyle kurulmayacak.

      

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03