Gölbaşı Gezilecek Yerler, Gölbaşı Nüfusu ve Gölbaşı Posta Kodu

Gölbaşı 11.09.2020, 10:27
Gölbaşı Gezilecek Yerler, Gölbaşı Nüfusu ve Gölbaşı Posta Kodu

Gölbaşı Gezilecek Yerler

Hem doğal hem de tarihi dokularıyla Ankara’da gezilmeyi hak eden diğer bir ilçe Gölbaşı’dır. Tarihi çok eskilere dayanan Gölbaşı’nın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinir ve dolayısıyla keşfedilmeyi bekleyen birçok yerin olduğu da düşünülür. Gölbaşı’na gidenlerin Mogan Gölü’ne gitmeden dönmeleri olmaz. Gölbaşı ilçesi doğayı merak eden ve sevenler için büyük bir hazine.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi sınırlarındaki Eymir Gölü de Ankara’nın dikkat çeken bölgelerinden biri. Birçok farklı Höyük de Gölbaşı’nda bulunmaktadır. Ayrıca Tulumtaş Mağarası da Gölbaşı’na yakın yerde ziyaretçiye açılacağı günü beklemektedir. Kuş gözlem alanları, Altınçanak Köyü, Bağiçi Köyü, Beynam Atatürk Ormanları, Bezirhane Köyü, Bezirhane Kalesi, Boyalık Nekropolü de diğer gezilecek mekanlardır.

Gölbaşı Halkı Nasıldır?

Gölbaşı halkı Ankara ile yakın olmasından dolayı merkezi yerlerden birinde kalmanın rahatlığı içindedir. Ankara ile içli dışlı bu yörenin halkı kültürüne önem vermekte ve doğal güzellikleri ön plana çıkarmak için elinden geleni yapmaktadır.

Gölbaşı Tarihi

Çeşitli kazılar sonucunda Gölbaşı’nın tarihi M.Ö. 3, 2 ve 1. Bin yıllarına dayandığı belirlenmiştir. Hitit, Frig, Roma ve Bizanslılara iskan olan bu bölge kazılarda dünya tarihine ışık tutacak bilgileri ortaya çıkarmaktadır. 1402 Ankara Savaşı esnasında Timur fillerini Gölbaşı’nda bulunan ormanlara saklamıştır. Bu ilçe sayfiye, doğal güzellik, turizm, temiz hava ve Eymir ile Mogan Gölleriyle dikkatleri çekmeyi başarmaktadır.

Gölbaşı İlçesinde Ne Alınır?

Gölbaşı ilçesine gidenlerin tarihi alanları mutlaka gezmeleri be süs eşyalarından almaları tavsiye eilmektedir.

Gölbaşı Ankara Arası Kaç Kilometre?

Ankara şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunur ve Çankaya, Bala, Yenimahalle ile Haymana’ya komşudur.

Gölbaşı Yol Tarifi

Gölbaşı’na gitmek için Ankara’ya ulaşım şarttır. Ankara’ya ulaşmak isteyenler kara, hava ve demir yolu kullanabilirler. Havaalanından Gölbaşı’na geçmek isteyenler Emek Mahallesi’nde bulunan Aşti durağına gelmeli ve Gölbaşı’na giden minibüsleri kullanmalıdır. Ayrıca Kızılay ve Ulus’tan geçen otobüsler de birer alternatif olarak bulunuyor. Diğer illerden gitmek isteyenler için de Ankara’ya gelerek şehirlerarası otobüslere bakıp Gölbaşı’na geçmek mümkündür. Ankara Tren Garı’ndan gitmek isteyenler de 157-3 nolu otobüslerle Gölbaşı’na ulaşabilir.

Gölbaşı İlçesi Özellikleri

Gölbaşı temiz havası, gölleri ve doğal güzellikleriyle Ankara’da dikkat çeken yerlerdendir. Tarihe açıklık getirecek kalıntılar gün yüzüne çıkarılmayı beklemekte ve birçok farklı bilginin ortaya çıkarılması planlanmaktadır. Gölbaşı hem tarihi, hem doğal hem de farklı kültürel yapısıyla insanları etkilemeyi başarmaktadır.

Gölbaşı Posta Kodu

Gölbaşı Posta Kodu 06830 olarak belirlenmiştir.

Gölbaşı Nüfusu Kaçtır?

Son sayımlara göre Gölbaşı’nda 138.944 kişi yaşamaktadır. Nüfus 70.006 erkek ve 68.939 kadından oluşmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03