Son kaçak yapılara son!

Ankara Etimesgut’ta tek gecekondu bölgesi olan Süvari Mahallesi’nde bulunan kaçak son 80 yapının Etimesgut Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirildi.

Etimesgut 17.08.2021, 15:30 İrem Durak
Son kaçak yapılara son!

Son kaçak yapılara son!

Ankara Etimesgut’ta tek gecekondu bölgesi olan Süvari Mahallesi’nde bulunan kaçak son 80 yapının Etimesgut Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirildi. Burada yer alan 40 bin metrekarelik alana sosyal konutlar inşa edileceğini ifade eden Başkan Enver Demirel, “Etimesgut’ta gecekondu tarih oldu” şeklinde konuştu.

Etimesgut’un Süvari Mahallesi’nde bulunan gecekondu problemi, son 80 kaçak yapının yıkımı ile birlikte sona ermiş oldu. Etimesgut Belediyesi ekipleri, 775. sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. Maddesi kapsamında Süvari Mahallesi’nde belediye mülkiyetinde yer alan arsalara geçmiş seneler içerisinde yapılan kaçak gecekonduları temizlemiş oldu. Böylece ilçede yer alan son gecekondu bölgesi de ortadan kalktı. 40 bin metrekarelik alana yeni sosyal konutların inşasının gerçekleşeceğini belirten Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, önceliği de daha önce bu gecekonduların içerisinde oturan 151 vatandaşa vereceklerini belirtti. Başkan Demirel, konuyla alakalı olarak şu bilgileri verdi:

ŞGALCİ KONUMUNDAYDILAR

“Biliyorsunuz 2981 sayılı imar affı yasası 1985 yılında çıkartılmıştı. Bunlar 1990’dan sonra yapılmış olan, bu yasadan yararlanamayan gecekondulardı. Belediye ve Milli Emlak arsası üzerinde işgalci konumundaydılar. Şehrimizin ortasında kalmıştı ve pek hoş görülmüyordu. Biz çalışmaları yapıp, tedbirlerimizi alarak, gerekli uyarılarımızı da yaparak buraları önce boşalttık, ardından yıkımlarını gerçekleştirdik. Daha önce de yıktıklarımız vardı, son yıktığımız 80 yapıyla beraber toplam 151 gecekonduyu yıktık.

YERİNE SOSYAL KONUT PROJESİ

Milli Emlak’tan da satın aldığımız, mülkiyeti belediyemize ait yaklaşık 40 bin metrekare alan var. Burada sosyal konut projesi gerçekleştireceğiz. Buranın planlarını daha önce yapmıştık. Şehir Plancıları Odası plana itiraz etti, plan iptal edildi. Şimdi mahkeme kararını dikkate alarak yeniden plan yaptık. Bunu Büyükşehir Belediyesi’ne onaya gönderdik. Oradan nasip olur plan kesinleşirse gerçekleştireceğiz. Yapacağımız bu projede, burada evlerini yıktığımız vatandaşlarımıza öncelik vereceğiz. Neticede kamu zararının oluşmaması için en azından maliyetini almamız gerekiyor, maliyeti üzerinden ev vereceğiz.

151 KİŞİYE ÖNCELİK VERİLECEK

Bu evlerde oturan 151 kişi öncelikli olmak üzere vatandaşlarımız maliyetlerini ödeyerek orada konut sahibi olabilecekler. Artık bu yıkımlarla beraber Etimesgut’ta eskiden kalma, Milli Emlak ya da belediye arsası üzerinde böyle yapı kalmadı. Etimesgut’ta gecekondu tarih oldu diyebiliriz. Oradaki vatandaşlarımız bizim yaptığımız çalışmaları takip etsinler, bir yasal hakları yok ama bizim onlara ‘sosyal konut yapacağız’ sözümüz var. O sözümüzün takipçisiyiz, inşallah planlarımız tekrar bir mahkeme kararıyla durdurulmazsa konutları yaparak bu sorunu çözmüş olacağız.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04