​​​​​​​Etimesgut Gezilecek Yerler, ​​​​​​​Etimesgut Nüfusu ve ​​​​​​​Etimesgut Posta Kodu

​​​​​​​Etimesgut ilçesi hakkında merak edilenler nelerdir? ​​​​​​​Etimesgut ilçesi tarihi nedir? ​​​​​​​Etimesgut ilçesi özellikleri nelerdir?

Etimesgut 10.09.2020, 14:23
​​​​​​​Etimesgut Gezilecek Yerler, ​​​​​​​Etimesgut Nüfusu ve ​​​​​​​Etimesgut Posta Kodu

Etimesgut Gezilecek Yerler

Etimesgut Ankara’nın çok bilinen ilçelerinden biridir. En eski yerleşim yerlerindendir ve tarihe tanıklık eden nadir ilçelerdendir. Frigler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlıların hakimiyeti altına girmişlerdir. İlçede Göksu Parkı, Hava Müzesi, Ahi Evran Türbesi görülmesi gereken değerlerimizdendir.

Ayrıca Etimesgut Uluslar arası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde de çeşitli tanıtımlar ve eğlenceli saatler geçirmek mümkündür. İlçede kültür, konser ve kongre merkezi olarak kullanılan Türk Beyleri Kent Meydanı bulunmaktadır. Alışveriş merkezlerinin sayısı çoktur ve yapılaşma daha yoğun olduğu için yapay güzellik bulmak daha kolaydır.

Etimesgut Halkı Nasıldır?

Etimesgut halkı festivallerde ve daha birçok farklı etkinliklerde gelen yerli ve yabancı turistlere karşı ilçeyi en iyi şekilde tanıtmak için büyük çaba göstermektedir. babacan tavırları ile ilçeye gelenleri tekrar tekrar getirmek için ayrı bir efor sarf eden halk oldukça sıcakkanlı ve misafirperverdir.

Etimesgut Tarihi

İlçenin adı ilk olarak Amaksiz olarak geçmektedir. Farklı birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçe Cumhuriyet Döneminin başlaması ile beraber Türk akınları almıştır. Atatürk’ün de emirleri ile 50 hanesi olan bir köy olmuştur. 1928’de resmi kayıtlara belde olarak geçmiş ve sonrasında mahalle olmuştur. 1990’da da ilçe olarak bugünkü durumuna gelmiştir.

Etimesgut İlçesinde Ne Alınır?

İlçede genellikle el sanatları ve Ankara tarihini anlatan dokumalar bulunmakta ve yöresel olarak bu el sanatları rağbet görmektedir.

Etimesgut Ankara Arası Kaç Kilometre?

Ankara merkezine 20 kilometre mesafededir ve Ankara’ya bağlıdır.

Etimesgut Yol Tarifi

Sincan ile Keçiören ilçelerine komşu olan Etimesgut ulaşım olarak da gayet kolay bir yerdedir. Havalimanı ile otogardan kolaylıkla Etimesgut’a geçmek mümkündür. ilçeye gitmek isteyenler için birçok farklı seçenek olmaktadır.

Etimesgut İlçesi Özellikleri

Etimesgut Ankara’nın 16 merkez olan ilçesinden biridir. Devlet kara yolları ile çevrilidir ve 12. Hava Jet Üs Komutanlığı buradadır. Ayrıca Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı da Etimesgut’tadır. Askerlik eğitimi Etimesgut’un tanıtımıdır. Tarihe tanıklık eden ilçe şimdilerde de askerlik eğitimi için önemli bir yerdedir.

Etimesgut Posta Kodu

Etimesgut Posta Kodu 06794 olarak tanımlanmıştır.

Etimesgut Nüfusu Kaçtır?

Toplam nüfusu 587.052’dir. Bu nüfus 293.425 erkek ve 293.627 kadından oluşmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10