10 bin esnafa destek paketi

Etimesgut Belediyesi, ilçede, tam kapanma sürecinden ötürü zor durumda bulunan yaklaşık 10 bin esnafa, toplamda 10 milyon TL’lik bir destek paketi sundu.

Etimesgut 06.05.2021, 13:02 İrem Durak
10 bin esnafa destek paketi

10 bin esnafa destek paketi

Etimesgut Belediyesi, ilçede, tam kapanma sürecinden ötürü zor durumda bulunan yaklaşık 10 bin esnafa, toplamda 10 milyon TL’lik bir destek paketi sundu. Paket için Belediye Meclisi bugün olağanüstü toplantıya gidecek. Başkan Enver Demirel, “Yardımın çerçevesini, kriterlerini Meclis üyelerimiz ile beraber belirleyip, detaylarını kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu. İşte 10 bin esnafa destek paketi ile ilgili detaylar…

Etimesgut Belediyesi koronavirüs önlemleri kapsamında 17 günlük tam kapanma sebebiyle iş yapamayan esnaf için 10 milyon TL’lik bir destek paketi sundu. Hazırlanan paket kapsamında ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren yaklaşık olarak 10 bin esnafa toplamda 10 milyon TL’lik nakdi destek yardımı planlanıyor. Belediye tarafından hazırlanmış olan destek paketi, bugün olağanüstü toplanacak olan Etimesgut Belediye Meclisi’ne sunulacak. Paketin detayları için görüşme yapacak olan Meclis, son kararı açıklayacak. Esnafın pandemide, özellikle de tam kapanma süreci içerisinde ekonomik zorluklar yaşadığına dikkat çeken Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, paket ile alakalı olarak şunları söyledi:

Altyapısını oluşturduk

“Bu süreç içerisinde belediye olarak yoksul, dar gelirli, muhtaç bir de kimsesizler ile engellilere yönelik önemli sosyal destekler sağlamaktayız. İlçemizde faaliyet göstermekte olan esnafımıza yönelik nakdi yardımda bulunmak için de gereken bütün hukuki araştırmaları gerçekleştirdik, altyapısını oluşturduk. Belediye Meclis’imizi olağanüstü toplantıya çağırmaktayız. Meclis’imizden de onay alırsak inşallah esnafımıza yaklaşık olarak 10 milyon TL’lik bir para yardımında bulunmayı planlamaktayız. Yardımın çerçevesini, kriterlerini yine Meclis üyelerimiz ile beraber belirleyip, detaylarını kamuoyuyla paylaşmak için söz alacağız. Esnafımız için hayırlı olsun. İnşallah bu süreci hep beraber kurallara uyarak en kısa süre içerisinde atlatırız.”

Esnaf başına bin 200 tl

Meclis’e sunulacak olan destek paketinin ayrıntıları ise şu şekilde:

*Etimesgut’ta ikamet eden ve pandemi koşullarından ötürü dar gelirli duruma düşen, kurumlar vergisi, gelir vergisi ya da basit usulde vergilendirmeye tabi olan esnaf, sanatkâr, çiftçi ile işletme sahibi Etimesgutlular sosyal yardım kapsamında tutulacak.

*Yukarıdaki grupta bulunan, 2020 takvim yılına ait olan vergi matrahı, zararla kapatıldığından ötürü hiç gösterilmeyen ya da 2020 senesinde brüt asgari ücretin 1 senelik tutarı olan 35 bin 316 TL’ yi geçmeyen tutar dahilinde vergi matrahı beyan edenlere bir kereliğine mahsus olmak üzere bin 200 TL ödeme yapılacak.

Bazı iş kolları kapsam dışında tutulacak

*Faaliyet konusu kuyumculuk, döviz alım-satım bürosu, inşaat şirketi ile müteahhitlik faaliyeti, akaryakıt istasyonu ve akaryakıt alım-satım faaliyetleri, oto alım-satım galeri faaliyetleri olarak belirlenen esnaf ve işletmeciler ile şirketler sosyal yardım kapsamının dışında tutulacak.

*Başvurular belediyenin web sitesinde yer alan müracaat işlemleri bölümünden, postayla ya da bizzat belediyeye müracaatla gerçekleşecek.

*Müracaat içerisinde, ikamet belgesi ve 2020 senesine ait vergi matrahını ya da tahakkuk eden vergiyi gösterir vergi levhası belge sureti veya vergi tahakkuk evrakı istenecek.

Başkan Demirel’in acı günü

Öte yandan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in babası Zeki Demirel (82), yaşlılığa bağlı sebeplerden ötürü hayatını kaybetti. Demirel’in cenazesi, dün pandemi önlemlerinde Aşağıyurtçu Mahallesi Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Aşağı Yurtçu Mahallesi Mezarlığı’na defnedildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03