​​​​​​​Elmadağ Gezilecek Yerler, ​​​​​​​Elmadağ Nüfusu ve ​​​​​​​Elmadağ Posta Kodu

​​​​​​​Elmadağ ilçesi özellikleri nelerdir? ​​​​​​​Elmadağ tarihi ve ​​​​​​​Elmadağ hakkında merak edilenler.

Elmadağ 10.09.2020, 14:19
​​​​​​​Elmadağ Gezilecek Yerler, ​​​​​​​Elmadağ Nüfusu ve ​​​​​​​Elmadağ Posta Kodu

Elmadağ Gezilecek Yerler

Ankara’nın dışında yer alan ve kayak meraklılarının ok bildiği, temel kamp eğitimlerinin gerçekleştirildiği yerdir. Elmadağ Kayak Merkezi dışında gezilecek yerlerden bahsetmek biraz zordur. Herhangi bir kalıntı ya da turizm değeri bulunmayan Elmadağ’da sanayi tesisleri sayesinde insanlar çalışmakta ve ekonomi döndürülmektedir. En çok bilinen bir diğer yer de kayak merkezinin dışında Hasanoğlan Kasabasıdır. Bu kasabada Hasandede adında türbe bulunmakta ve yanında da Hasandede pınarı adında bir akarsu yer almaktadır.

Elmadağ Halkı Nasıldır?

Ankara’nın hangi ilçesine gidilirse gidilsin kültürel miras olan misafirperverlik duygusu değişmemektedir. Elmadağ’daki halk da aynı şekilde dışarıdan gelen yerli ve yabancı bütün turistlere karşı sevecen, sıcak ve hoşgörülü davranmaktadır.

Elmadağ Tarihi

Elmadağ’da egemenlik kuran devletler; Hititler, frigler, Lidyalılar, persler, Romalılar ve Malazgirt Zaferinden sonra da Türkler bulunmaktadır. 1928 yılında bu küçük belde bucak olmuştur ve Çankaya’ya 1936 yılında bağlanmıştır. 1941 yılında da Elmadağ ismini almıştır. 1944’te belediyesi kurularak 1960’ta da ilçe olmuştur.

Elmadağ İlçesinde Ne Alınır?

Elmadağ ilçesinde Selçuklular dönemine kadar uzanan el sanatçılığı önem kazanmıştır ve kilim, el dokuması çanta, heybe gibi süs eşyaları bulunmaktadır. Bir de tandır ekmeği ile tirit ile höşmerim ön plana çıkan lezzetlerdir.

Elmadağ Ankara Arası Kaç Kilometre?

Ankara Elmadağ arası 41 kilometre mesafe bulunmaktadır.

Elmadağ Yol Tarifi

Ankara Elmadağ arasında belediye otobüsü seferleri bulunmaktadır. İlçe merkezi Ankara-Kırıkkale yolu üzerinde bulunmakta ve kayak merkezi de Ankara içinden Mamak çöplüğünden geçilerek gidilmektedir.

Elmadağ İlçesi Özellikleri

Elmadağ ilçesi küçük ve gezilecek alanları kısıtlı yerdir. Dokumacılık önemlidir ve yöresel lezzetler bulunmaktadır. Her hafta belirli günlerde ilçede büyük bir pazarlar kurulmakta ve pazarlarda yöresel ürünlerin satılmasına olanak tanınmaktadır. Yöre karasal iklime sahiptir ve kışları oldukça soğuk, yazları ise kurak geçer. Gece ile gündüz arasındaki ısı derecesi farkı yüksektir. Çevresi dağlarla kaplı olduğu için derin vadiler, yaylalar ve sırtlar görülmektedir. Elmadağ ile İdris Dağı meşhur dağlardır.

Elmadağ Posta Kodu

Elmadağ Posta Kodu 06780 olarak belirlenmiştir.

Elmadağ Nüfusu Kaçtır?

Son yıllarda Elmadağ nüfusu toplamda 45.557 olarak belirlenmiştir. İlçede 22.675 erkek ve 22.882 kadın bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01