TEB EFT Saatleri ve EFT Ücretleri Nedir?

TEB EFT limiti ne kadar? TEB EFT kaç dakikada hesaba geçer? TEB Bankası EFT ücreti alıyor mu?

Ekonomi 24.10.2020, 08:53
TEB EFT Saatleri ve EFT Ücretleri Nedir?

Bankalar arası yapılan para transferidir. Farklı bankalar arasında para transferi yapmak isteyen kişilerin ilk tercihi EFT oluyor. Alternatiflerine göre hem daha hızlı hem de daha güvenli olması sebebiyle bu konuda rakibi yok. Mesai saatleri içinde yapacağınız EFT’ler dakikalar içinde tamamlanacaktır. Mesai dışında yapılan EFT’ler ise en yakın mesai saatinde işleme alınacaktır.

TEB EFT Saatleri Nedir?

TEB, saat 9:00 ile 17:15 arasında EFT yapmanıza imkan veriyor. Yarı gün tatil ilan edilen günlerde ise saat 9:00 ile 11:00 arasında EFT yapabilirsiniz. Bu zaman dilimleri dışında yapacağınız tüm EFT işlemleri mesai saati başlayana kadar bekletilecektir.

TEB hesabınızla yapacağınız EFT işlemleri en az 5 ve en fazla 30 dakikada tamamlanıyor. Beklenmeyen sistem yoğunluğu, teknik arıza ve çeşitli sorunlar oluşursa bu süre 1 saati bulabiliyor.

EFT Neden Ulaşmaz?

EFT talimati verdikten sonra 1 saat kadar beklediniz ve transfer gerçekleşmedi mi? Böyle bir durumla karşılaşırsanız ilk olarak yapmış olduğunuz EFT’yi kontrol edin. Bilgileri yanlış girmiş olabilirsiniz. Müşteri adı ve soyadı tam yazılmalıdır.

Banka, ilçe kodu ve bazı durumlarda istenilen TC kimlik numarasını doğru girdiğinizden emin olun. Eğer tüm bilgileri doğru girdiyseniz ve hala transfer gerçekleşmediyse hiç vakit kaybetmeden müşteri hizmetleriyle iletişime geçin. EFT, her ne kadar dijital olarak yapılsa da el ile onaylanmaktadır.

Bu sebeple %1’de olsa hata payı vardır. Eğer bir hata oluştuysa banka konuyla ilgili sizi bilgilendirecek ve sorununuzu çözecektir. Böyle durumlarda kesin çözümü bankanızla görüşerek çözebilirsiniz.

EFT Nasıl İptal Edilir?

TEB’de mesai saatleri içinde EFT yaptıysanız ve transfer işlemi tamamlanmadıysa iptal edilebilir. Aksi durumlarda EFT iptal edilemez. Vermiş olduğunuz EFT talimatını iptal etmek için ilk olarak EFT’yi yaptığınız uygulamayı açın. İnternet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden EFT talimatı verdiyseniz uygulamaya giriş yapın.

Eğer EFT işlemi tamamlanmadıysa aynı sayfa üzerinden iptal edebilirsiniz. Eğer internet bankacılığı veya mobil bankacılık dışında bir EFT talimatı verdiyseniz bankanızı arayın. Eğer mesai saatleri dışında EFT talimatı verdiyseniz ilk mesai saatine kadar iptal etme süreniz var.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11