Kredi Notu Neye Göre Hesaplanıyor? Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Kredi notuna nasıl bakılır? Kredi puanı 1 ayda ne kadar yükselir? Kredi notu en az kaç olmalı? Kredi notu ne zaman yükselir? E devlet kredi notu sorgulama nasıl öğrenilir? Notumu nasıl öğrenebilirim? Hangi banka kaç puanla kredi veriyor? Kredi sicili kaç yılda temizlenir? Kredi kartı limit arttırma kredi notunu etkiler mi? Kredi almak için kaç puan gerekir? Banka kredi notu ne zaman güncellenir? Kredi Red puan düşürür mü? Ek kart kullanımı KKB puanını yükseltir mi? Kredi notu kısa sürede nasıl yükseltilir? Kredi başvuruları ne zaman silinir? Kredi puanı nasıl artar? Kredi notu nasıl öğrenilir Ziraat? Akbank kredi notu nasıl öğrenilir? Orta riskli kredi notu kredi alabilir mi? Kredi Risk Raporu ne zaman güncellenir? Kredili mevduat hesabı kredi notunu etkiler mi?

Ekonomi 06.11.2020, 17:48
Kredi Notu Neye Göre Hesaplanıyor? Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Bankalardan kullanılan ihtiyaç kredileri günümüzde en çok kullanılan bankacılık ürünlerinden bir tanesidir. Pek çok kişi ihtiyaç kredisi kullanarak acil nakit sıkıntısını çözmek ister. Bankalar kredi kullanıdırırken bir takım kriterlere dikkat ederler. Bu kriterlerin en önemlisi de kredi notudur.

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu kişilerin finansal puanıdır. Bankalardan kullanılan kredili ürünlerin ödenip ödenmeme gibi durumlara göre artış ya da azalış göstermektedir. Müşterilerin bankalardan kredi kullanırken bankaların en önemli kriterleri arasında kredi notunun yüksekliği gelmektedir.

Kredi Notu Nasıl Hesaplanır?

Kredi notu aslında belirli bir şekilde hesaplanan bir not değildir. Kişilerin ödeme performanslarına göre belirli dönemlerde güncellenen ve ödeme durumlarına göre artış ya da azalış gösteren bir puandır.

Kredi notu hesaplanırken pek çok kriter göz önünde bulundurulur. Kişilerin düzenli işi olması, evlerinin kira olup olmaması, bakmakla mükellef oldukları kişi sayısı, yaşı birçok kriter kredi notu hesaplanırken kullanılmaktadır.

Kredi Notu Nasıl Yükselir?

Kredi notunuz sürekli yüksek tutmak istiyorsanız öncelikli olarak düzenli maaşınızın olması gerekmektedir. Düzenli bir maaş olayını hallettikten sonra dikkat etmeniz gereken bir diğer kriter sürekli bankalara başvuru yapmamanızdır.

Olumsuz yanıt aldığınız her başvuru sizin kredi notunuzu olumsuz etkiler. Kredi notunuzun sürekli yüksek olması için en önemli dikkat etmenmiz gereken konu bankalara olan borcunuzu bir gün bile aksatmamanızdır. Örneğin bir kredi borcunuzu bir gün geç bile yatırsanız bu durum sizin kredi notunuzu olumsuz etkileyecektir.

Kredi Notu Hesaplama Kriterleri

Bankalar kredi notunu kendileri hesaplamaz. Sizin ödeme performanslarınız, tüm bankalara olan borç durumunuz kredi notu hesaplanmasında önemli kriterler arasındadır. Bunların olumsuz bir şekilde etkilenmesi kredi notunuzu da düşüerecektir.

Yani kredi notunu hesaplarken bir hesaplama aracı kullanılmaz. Bu durum tamamen sizin diğer bankalar ile olan ilişkiniz ile alakalıdır.

Kredi Notu Güncellemesi

Kredi Notu her ayın son haftası güncellenmektedir. Bu nedenle o güne kadar bankalarda bir gecikme yapmanız bir sonraki hesaplamaya olumsuz yansıyacaktır. Aslında kredi notunuzun sürekli yüksek kalmasını istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey ödemelerinizin gününde yapılmasıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10