Kredi Çekmek İçin Gerekli Belgeler

Konut kredi için gerekli evraklar nedir? Vakıfbank konut kredisi için gerekli evraklar nedir? İş Bankası kredi için gerekli evraklar nedir? Ziraat Bankası konut kredisi için gerekli evraklar nedir?

Ekonomi 03.11.2020, 10:28
Kredi Çekmek İçin Gerekli Belgeler

Kredi kullanımı günümüzde nakit ihtiyaçlarda, araç alımlarında ve konut alınma durumlarında sıklıkla kullanılan banka hizmetlerinden biridir. Bankalarda müşterileri için farklı özellikli içerikli ve vadeli kredi ürünleri hazırlamaktadır.

Kredi çekmek için;

  1. Bankada aktif bir TL hesabınızın olması
  2. -8 yaşından büyük olmak
  3. Hesabınız yok ise hesap açılması
  4. Çalışan iseniz son 3 aylık sgk dökümü
  5. Aylık gelir belgesi
  6. İşveren iseniz, ortaklık evrakları
  7. Meslek odasına bağlı iseniz oda kayıt belgesi
  8. Araç kredisi ise alınacak araca ilişkin evraklar
  9. Konut kredisi ise alınacak eve ait tapu fotokopisi
  10. Nüfus cüzdan fotokopisi

Gereklidir. Bu evraklar ile ilgili banka şubesinde banka hizmetlerinden biri olan kredi talebinde bulunabilirsiniz. Fakat kredi onayı banka operasyon personeli tarafından istenen tutar, vade ve bunun karşılığı olarak kredi notunuza göre verilir.

Kredi Onayı Hangi Şartlarda Gerçekleşir?

Kredi talebi sonrasında bankanın yetkili personelleri, müşterilerinin kredi notu, aylık geliri ile ödeyeceği taksit oranları, aktif ödediği var ise toplam kredi borcu ve birçok kriteri ortak değerlendirerek onay verir.

Kredi onayında en önemli etki eden durum kredi notudur. Öte yandan ilgili banka şubelerinin belirli bir limit ve vadeye göre kredi onayı verme yetkisi vardır.

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu bir banka müşterisinin, tüm banka işlemlerinin ortak olarak değerlendirildiği, bankacılık kurumu tarafından belirlenen nottur. Kredi notuna göre bireysel ya da kurumsal olarak başvurulan banka işlemlerinde kabul ya da ret verilir. Tüm banka şubelerinde tc kimlik numarası ile kredi notu tespit etme ekranı bulunur.

Kredi Notunu Etkileyen Faktörler

Bankacılık Denetleme Kurumu tarafından belirlenen kredi notu aşağıdaki kriterler ortak olarak baz alınarak belirlenir. Bu kriterler;

  • Genel olarak tüm bankalara ödenen kredi taksitleri
  • Tüm kredi taksitlerinin düzenli olarak taksit günü ya da öncesinde ödenmesi
  • Kredi kartı dönem borcunun zamanında ve düzenli olarak ödenmesi
  • Havale, eft ve aylık hesaba girişlerin ortak değerlendirilmesi

Bu kriterlere göre kredi notu iyi ve daha üstü olan müşteriler her bankadan istedikleri tutarda krediyi rahatlıkla alabilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11