İpotek Kredisi Nedir? Nasıl Çekilir? İpotek Kredisi Veren Bankalar

Evi olan kredi çekebilir mi? Teminatlı kredi ne demek? Tapu ile kredi nasıl çekilir? Arsa almak için hangi kredi? Evi olan konut kredisi alabilir mi? Kredi çekmek için kaç ay sigortalı olmak gerekiyor? Ferdi kredi ne demek? Gayri nakdi kredi ne demek? Açık kredi ne demek? Hisseli tapuya kredi nasıl çıkar? Arsa tapulu eve kredi çıkar mı? Vakıfbank çiftçi kredisi nasıl alınır? Çiftçi kredisi nasıl alınır? Halkbank arsa kredisi veriyor mu? Akbank ihtiyaç kredisi faiz oranı ne kadar? Asgari ücretle çalışan konut kredisi alabilir mi? Konut kredisi en az ne kadar çekilir? Evi ipotek etmek ne demek?

Ekonomi 07.11.2020, 11:28
İpotek Kredisi Nedir? Nasıl Çekilir? İpotek Kredisi Veren Bankalar

Herhangi bir gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar bankadan kredi çekmek zorunda kalırlar. Ancak her banka belli şartlar altında ipotek kredisi verir.

Bankalardan ipotek kredisi almak için her vatandaşın bir gayrimenkulünün olması gerekir. Çünkü banka size kredi verirken bu gayrimenkul üzerine ipotek koyar ve size kredi verir.

İpotek Kredisi Nasıl Alınır?

Bankalar genellikle her vatandaşa kredi verir. Bu kredi türlerinden bir tanesi de ipotek kredisidir. Bankalar çeşitli kredi kampanyaları düzenleyerek kredi verir. İpotek kredisi almak için de bankalara başvurarak faizleri hakkında detaylı bilgi almak gerekir.

Genellikle ipotek kredisi alacağınız zaman 120 aya kadar ödeme imkanı sunarlar. Krediniz çıktığı zaman bir eksper gönderilir ve değer belirlenir.

  • Bankalardan kredi almak için bankaların ilgili şubesine gitmek gerekir.
  • Şubeler de sizden bazı evraklar talep edilir. Bu evrakları karşılamanız halinde başvurunuzda değerlendirilmeye alınır.
  • Genellikle kredi siciliniz yüksekse bankadan kredi almış olursunuz.

Bankalar genellikle her müşteriye kredi verirken ciddi bir araştırma yapar. Bu nedenle kredi sicilinizin yüksek olması bu anlamda oldukça önemlidir.

İpotek Kredisi Herkes Alabilir Mi?

İpotek kredisi almak için bankanın belirlemiş olduğu şartları yerine getirmek gerekir. Çalışan her vatandaş kredi alabilir. Ancak daha önce bankalardan kredi çektiyseniz ve ödemeler de ciddi anlamda sorunlar yaşadıysanız bankalar da bulunan sicil de düşmüş olur ve böyle durumlar da kredi almak da zorlaşır.

İpotek Kredisi İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

Bankalardan kredi çekileceği zaman her banka bazı evraklar talep eder. Maaş bordrosu, ikametgah belgesi, gerektiği zaman kefil mutlaka bankalardan talep edilir.

Bu evrakların eksiksiz bir şekilde bankaya verilmesi halinde başvurunuz da değerlendirmeye alınmış olur.

İpotek Kredisi Çıkmama Durumu

Genellikle çok yüksek kredi çekileceği zaman eğer geliriniz buna yetmiyorsa kefil üzerinden kredi çekilebilir. Genellikle sicil durumu bozuksa kredi almak da zorlaşır.

Bu gibi durumlar da birçok insan başkası üzerinden kredi almayı tercih eder. Böyle olunca kredi kolay bir şekilde çıkabilir. Kefil olan kişimin kredi notunun yüksek olması gerekir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35