Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Çalışmayan ev hanımlarına kredi veren bankalar hangileridir? Ev hanımlarına faizsiz kredi veren bankalar hangileridir?

Ekonomi 21.10.2020, 09:44
Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Kredi birçoğumuzun dönem dönem nakit sıkıntısı yaşarken ihtiyaç duyduğu ve çok sık kullanılan bankacılık ürünlerinden bir tanesidir. Kredi kullanırken her bankanın müşterilerine sunmuş olduğu bir takım kriterler bulunuyor bankalar bu kriterleri karşılayan müşterilere kredi vermeyi daha doğru buluyor.

Günümüzde ev hanımlarının sigortalı olarak çalışmadığı için birçok bankadan kredi kullanamadığı tartışma konusu olsa da bankalar halen daha ev hanımlarına kredi vermeyi çok doğru bulmuyor. Bunun yanı sıra belirli koşulları karşılayan ev hanımlarına kredi veren bankalar da bulunuyor.

Ev Hanımları Kredi Alabilir mi?

Ev hanımları normal şartlar altında baktığımız zaman düzenli gelire sahip olmayan ve sigortalı olarak bir işte çalışmayan kişilerdir. Bankalar kredi kullandırırken düzenli gelir kriterine çok dikkat ederler.

Yani kredi kullanacak olan kişinin sigortalı ve düzenli bir şekilde geliri olması esastır. Bu nedenle birçok banka ev hanımlarına kredi verirken bazı kriterler baz alır. Bu kriterler şunlardır;

  1. Aile içi gelir
  2. Başka herhangi bir gelir olup olmadığı
  3. Kredi kartı kullanıp kullanmadığı
  4. Başka bankalar ile kredi ilişkisi olup olmadığı

Bu kriterler ev hanımlarına kredi kullandıracak olan bankaların çok dikkat ettikleri kriterlerdir.

Hangi bankalar kredi veriyor?

Ev hanımlarına kredi veren bankalar arasında ilk sırayı Qnb Finansbank alıyor. Finansbank birçok konuda müşterilerine kolaylık sağlayan bankalar arasındadır. Öncelikli olarak ev hanımlarına düşük limitli bir kredi kartı veren banka ödeme performansına göre müşterilerin limitini arttırıyor ve bu sonuçlara göre de kredi ilişkisine giriyor. Yani kredi kullanımında öncelik olarak ödeme performansıdır. Hiçbir banka ödeyeceğini düşünmediği bir müşteriye kredi vermek istemez.

İng Bank

Son zamanlara birçok üründe adını sıkça duyduğumuz İng Bank da birçok konuda ev hanımlarına kolaylık sağlıyor. Hane gelirini esas alarak işlem yapan banka hem ek hesap hem de öncelikli olarak kredi kartı konusunda ev hanımlarına öncelik veriyor.

Limitler ilk olarak düşük tutulsa da yine ödeme durumuna göre limit artırım işlemi yapılabiliyor. Tabi ki burada da belirli kriterler baz alınıyor. Daha önce avukata düşmüş bir ödemenin olmaması, kredi kartı ödemelerinin düzenli olması, hane içi gelirin yeterli olması gibi.

Akbank

Akbank da ev hanımlarına kredi verilmesini destekleyen bankalar arasındadır. Bu banka da bir takım kriterleri baz alarak müşterilerine kredi imkanı sunuyor. 10.000 tl’ye kadar kullanımlarda bir kefil daha üstü kredi kullanımlarında da bir ipotek isteyen banka uygun ödeme koşulları da sunabiliyor.

Genel olarak bankaların kredi kullandırımında yaklaşımları ödeme ile alakalıdır. Banka ödeyeceğine inandığı kişilere kredi kullandırmak ister. Bu nedenle de kendini garanti altına almak ister. Ev hanımları içerisinde daha önce bankalar ile çalışmış ve ödeme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamamış kişiler daha avantajlıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24