Ethereum almak mantıklı mı?

İnsanlar nereye giderse gitsin son zamanlarda kripto para birimleri ile ilgili birçok şey duyuyor. Ethereum dünyanın en büyük kripto para birimlerinden biri. Peki Ethereum almak mantıklı mı?

Ekonomi 04.01.2021, 23:25 İrem Durak
Ethereum almak mantıklı mı?

Ethereum almak mantıklı mı?

İnsanlar nereye giderse gitsin son zamanlarda kripto para birimleri ile ilgili birçok şey duyuyor. Ethereum dünyanın en büyük kripto para birimlerinden biri. Peki Ethereum almak mantıklı mı?

Televizyonda, işte, internette ve dünyada birçok yerde bir şekilde Ethereum konuşuluyor. Kripto para birimlerinin damgasını vurmuş olduğu son zamanlarda Ethereum almak mantıklı mı? Sorusu soruluyor. Peki Ethereum nedir?

Ethereum kripto para birimleri piyasasının en büyük oyuncularından biri olmaktadır. bir Blockchain platformu Ethereum dünyadaki en değerli ikinci kripto paralarından biri olan Ethereum’u üretmektedir. Vitalik Buterin Ethereum Blockchain’i 2013 senesinde oluşturdu. Bu Blockchain’den dolayı merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak mümkün. Ancak akla şöyle de bir soru geliyor: “Merkezi olmayan uygulamalar ne olmaktadır?”

Blockchain üstünde çalışmakta olan merkezi olmayan uygulama türleri geleneksel uygulama türlerine göre dışarıdan etki edilebilmesi daha zor olmaktadır. kulağa karmaşık olarak geliyor olsa da aslında karmaşık değil.

Blockchain’i çalışabilir durumda tutmak oldukça elektrik ve güç gerektiriyor. Blochchain çalışan gönüllü kişiler için kripto para birimi üretiyor. Ethereum’da para birimine Ether ya da ETH denmekte. Bu para birimi Bitcoin’den sonra dünyada en kıymetli ikinci para birimi. Peki Ethereum almak mantıklı mı?

Ethereum Güvenli mi?

Ethereum alınır mı şeklinde sorulan soruya da evet cevabı verilmesinin en büyük nedenlerinden biri ise güvenliği. Blockchain üstünde kurulu olan uygulamalar sayesinde önemli ölçüde hacklenmesi ve güvenlik açığı olması çok zor oluyor. Herhangi bir nedenle Ethereum defterine etki etmek imkansız olabiliyor. Herhangi bir nedenden ötürü geçmişte akıllı kontratların zayıf noktaları sebebiyle hack skandalları yaşandı. Bunlardan en meşhur olanı ise DAO hack. Kötü yazılan akıllı kontrat 50 milyon dolar değerinde olan Ether’i çalınma riski ile karşı karşıya bırakmış oldu. problemin giderilmesi adına Ethereum blochchain kullanıcıları oylama gerçekleştirdi ve sistemi yönetmek için değişiklikler yaptı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35