Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar gerçekleştirdi.

Ekonomi 18.05.2021, 13:40 İrem Durak
Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

Esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

Dün gerçekleştirilen kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Açıklamaları arasında esnafa yönelik olarak iki farklı destek paketinden söz etti. Peki tam olarak neleri kapsıyor, hangi esnaf için geçerli, esnafa hibe desteğinden kimler yararlanabilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs önlemlerinden ötürü uzun zamandan beri dükkanları kapalı olan ve oldukça büyük zarar gören esnafa yönelik destek paketini sundu. Pakete yönelik açıklamalar gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu olan ve açıklanan bu paketin bir kereliğine mahsus olduğunun da altını çizmeyi ihmal etmedi. İşte 5 ve 3 bin TL destek paketlerinden faydalanacak olan meslek gruplarımız...

5 Bin TL Hibe Desteği Kimlere Verilecek?

Tam kapanma sürecinin artık tamamlanmasının ardından kademeli normalleşme süreci hayata geçti. Süreç ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam kapanma süreci içerisinde işlerine ara vermiş olan esnafa iki grup şeklinde destek olunacağını belirtti. Birinci grupta kahvehane kafe, internet kafeler, kantinler, düğün salonları, kırtasiyeler, lunapark gibi işletmeler bulunuyor. 235 bine ulaşmış olan bu işletmelere bir kereliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira değerinde hibe ödemesi yapılacağı açıklandı.

Hangi esnaf 3 bin TL hibe desteği alacak?

Açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, destek paketinin ikinci grubunda bulunan meslek gruplarını da, "Kaporta, müzisyenler, sıhhı tesisatçılar, oto yıkamacılar, oyuncak ile kozmetik, camcılar, kayalcılar, çilingilrler, tuhafiyeciler" biçiminde sıraladı. Ek olarak bu gruba daha önceki destek ödemelerinden faydalanan Lokanta, taksici, berber, minibüsçüler ve pazarcılar da dahil olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplamda 1 milyon 150 bini aşkın olan işletmemizi kapsayan bu gruba da yine bir kereliğine mahsus olarak 3 bin TL değerinde hibe ödemesi yapılacağı belirtildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01