Bitcoin Fiyatı Neden Yükseliyor?

Uzman yatırımcı BTC fiyat artışını tetikleyen dört etmeni açıkladı.

Ekonomi 17.12.2020, 17:26 19.12.2020, 02:26 İrem Durak
Bitcoin Fiyatı Neden Yükseliyor?

Bitcoin Fiyatı Neden Yükseliyor?

Uzman yatırımcı BTC fiyat artışını tetikleyen dört etmeni açıkladı.

Yatırımcı olan Sam Trabucco, dört genel etmenin Bitcoin (BTC) fiyat yükselişini desteklediğini tahmin ediyor. Bitcoin fiyatında yükselişi sağlayan dört etken arasında artış yaygınlık, balinalar ve diğer ürünlerden Bitcoin'e sermaye akışı ile diğer piyasaların etkisi bulunuyor. Dev bir kripto para şirketi olan ve farklı kripto paralar ile türevlerini alıp satan Alameda Research, günlük olarak 600 milyon dolar ile 1,5 milyar dolar arasında değişen bir hacme sahip. Peki Bitcoin fiyatı neden yükseliyorDetaylar haberimizde.

Genel Birikim İle Yaygınlık Giderek Artıyor

Balinalar geçtiğimiz ay sürekli birikimlerini artırdı. Balina kümeleri, balinalar Bitcoin aldığında ve derhal satış yapmadığında oluşuyor. Bu, genellikle balinaların Bitcoin satın aldıklarında, kişisel hesaplarına aktardıklarında ve o zamandan beri birikimlerini hareket ettirmediklerinde gerçekleşiyor. Bitcoin fiyatı neden yükseliyor?

Bitcoin balinalarının birikim hareketleri, muhtemel olarak altcoin piyasasında kâr toplama güdümlü gerileme ile aynı vakte denk geldi. Örnek olarak merkeziyetsiz finans piyasası geri çekilme ile karşılaştığında, Bitcoin sürekli bir şekilde önemli bir ralli yaşadı. Trabucco, farklı trend ve veri noktalarına dayanıp bahsi geçen dört etmenin Bitcoin'in son zamanlardaki rallisine katkı sağladığını öne sürdü: “İlk olarak, niçin yükseliyor? Bununla alakalı çok tartışma oldu. Bitcoin'in yükselişi ile ilgili doğru varsaydığım sebepler arasında kurumsal yatırımlarda meydana gelen artış, çoğalan yaygınlık, 'balinalar', modası geçen ürünlerden Bitcoin'e geçen sermaye ile diğer piyasaların etkisi yer almakta.”

Bu etmenlerin yanı sıra borsaların Bitcoin rezervleri de hızlı bir şekilde düşüyor. Borsaların Bitcoin rezervleri, yatırımcılar borsalardan paralarını çektiklerinde düşüyor. Yatırımcılar Bitcoin satabilmek için genel olarak borsalara para yatırdıklarından dolayı, bu trend piyasada daha az satıcı bulunduğunu ve daha düşük seviyede kullanılabilir Bitcoin arzı olduğunu gösteriyor.

Pozitif esas ile teknik faktörlerin satış baskısında beliren genel düşüş ile birleşmesi sonucu Bitcoin için pozitif sonuçlar doğurabilir.

Makro etkiler de artışı destekliyor olabilir

Trabucco'ya göre Joe Biden'ın başkanlığı almasıı ve Moderna ile Pfizer koronavirüs aşılarının olumlu yönde sonuç vermesi de Bitcoin’in fiyat artışına katkı sağlıyor olabilir. Yatırımcılar, PayPal dahil olmak üzere farklı teknoloji şirketleri, siyasetçiler, bankalar, yüksek net değerli yatırımcılar ile milyarder desteklerinin de bu artışı tetiklediğini ileri sürdü. Bitcoin'in 2016 yılındaki Halving'ten (yarılanma) sonra yaşamış olduğu 15 aylık boğa piyasası göz önünde bulundurulduğunda, kripto para fiyatının 2021 ortasında ve sonlarına doğru pik yapması beklenebilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59