Altın fiyatları neden yükseldi? Altın fiyatlarında yükseliş devam eder mi?

Altın Fiyatları: Asya kıtasında bulunan ülkeilerin piyasalarının açılması ile beraber Dolar TL kurunda beklenmeyen ani bir yükseliş meydana gelmiştir.  MB Başkanı Başkanı olan Naci Ağbal’ın Cumhurbaşkanı’nın imzası ile görevden alınması ile beraber Altın fiyatları da yükselişe geçti, peki altın fiyatları neden yükseldi bu sorunun cevabını bulmaya çalıştık.

Ekonomi 22.03.2021, 23:55 23.03.2021, 00:04 Mehmet Kurt
Altın fiyatları neden yükseldi? Altın fiyatlarında yükseliş devam eder mi?

Altın neden yükseliyor? Altın kaç tl oldu? Altın yükselir mi? İşte bütün detayları haberimiz de.

Altın Fiyatları neden Yükseliyor.

   Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın başındaki isim MB başkanının değişikliği ile beraber sığ işlemlerde dolar/tl fiyatlarındaki değişimler önceki günlere göre ani bir yükseliş kaydetti.

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda gerçekleşen başkan değişikliği sonrasında ise Dolar/TL ve altın yükseliş ani bir ivmelenme ile hızlandı.

ALTIN NEDEN YÜKSELDİ?

Altın fiyatlarında  yaşanan görevden almalarla beraber ani bir  artış yaşandı. Asya ülkelerinin borsalarının erken saatlerde açılması ile birlikte dolar kurunda da yukarı yönlü bir hareketlilik yaşanıyor. Piyasadaki güncel rakamlara göre, Dolar saat 23.30  itibariyle 8.30’dan işlem görüyor. Bu durumun altın fiyatlarını nasıl etkileyeceği, yapacağı etki ise yatırımcıların çok yakın takibinde bulunuyor. Buna göre, güncel ve canlı altın fiyatları bugün ne durumda? İşte ONS ile beraber çeyrek, yarım, ata, cumhuriyet ve 22 ayar bilezik fiyatları da yükselişte…TCMB'de Ağbal'ın yerine Şahap Kavcıoğlu başkan olarak atandı Cumartesi gününün ilk saatlerinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Naci Ağbal görevden alınırken TCMB'de başkanlığa Şahap Kavcıoğlu atanmıştı.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

Sabah saatleri ile beraber 09:00 itibarı ile gram altın 447 TL civarlarında fiyatlanırken ,22 ayar bir bileziğin gram fiyatı 398 lira,altının ons fiyatının ise bin 739 TL,altının kgram fiyatı 55 bin 646 TL,cumhuriyet altını 2 bin 861 lira,yarım altın bin 430 TL,çeyrek altın 717 lira,reşat altını 2 bin 893 TL,18 ayar altının gram fiyatı 198 TL,22 ayar altının gram fiyatı 398 TL,14 ayar altının gram fiyatı 241 TL,Kapalıçarşı'da ziynet 2,5'lu 6 bin 521 TL ve 5'li 13 bin 176 TL civarında hareket ediyor...

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Uzmanlar, kısa süreli dalgalanmalar ile beraber radikal bir değişimin olmadığı müddetçe bu hareketlerin de normale dönebileceği ile ilgili iyimser açıklamalarda bulunmakta. Altın fiyatlarını durumunun ne olacağı ile alakalı kanaatlerini de paylaşan uzmanlar, dolardaki hareketliliğin ve uluslararası altın ons fiyatındaki değişimin altın fiyatlarının yönünün belirleyeceğini açıkladı..YENİ TCMB BAŞKANININ MESAJLARI ÖNEMLİYeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun ilk mesajlarının önemli olduğunu belirten ekonomi uzmanları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın mevcut politikalarının önümüzdeki günlerde süreceğinin dikkate alınması gerektiği aktardılar…Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolardaki hareketliliğin arkasından yaptığı açıklamada, olayın ekonomik olmadığını ve siyasi olduğunu söyleyerek, panik yapılmaması gerektiğini ve sakin olunması gerektiğini bildirdi.Memiş, ''Sorun iletişim. Karşı taarruzun nedeni. Yani perde arkasından sürdürülen mücadelenin millet ile paylaşılmaması. 08:30 itibarıyla iletişim kanalları hızlı olmalı'' dedi.GEÇEN

HAFTA ALTININ HAREKETLERİ…

Hafta boyu 417-418 Türk lirası civarında hareket gösteren gram altın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı ile beraber arkasından doların düşmesiyle de 404 Türk lirasına kadar gerilemişti… Haftanın son gününde verilere göre gram altın 404,66 Türk lirasından işlem görmüştü…

UZMANLARDAN DOLAR AÇIKLAMALARI

Piyasa uzmanları, dolardaki hareketliliği yorumladı. Haber7'de yer alan habere göre; sığ piyasadaki panik hareketlere kapılmamak ve bu hareketliliğe sağduyulu yaklaşmanın önemine işaret eden uzmanlar, yatırımcılara fırsatçıların tuzaklarına düşmemeleri ile ilgili uyarılarda bulundu.Uzmanlar, önümüzdeki günlerdeki olası hareketlerin dikkatli izlenmesi gerektiğini ifade etti. Piyasalardaki ön kota sınırıyla alakalı bir hareketlilik olarak yorumlayan uzmanlar, henüz piyasalar açılmadığını Asya ve Uzak Doğu piyasalarının Saat 00'00'dan başlayarak hareketlerinin izlenmesi gerektiğini belirtti, YATIRIMCILARA  temkinli olma konusunda uyarılarda bulunuyor.

Piyasalarda değişken bir hareketlilik yaşandığına dikkati çeken piyasanın uzmanlari, yatırımcılara temkinli olmaları ile ilgili uyarılarda bulundu.Euro Türk lirası fiyatlarının olmaması da bu hareketliliğin spekületif bir hareketlilik olduğunu yönünde görüşlerini vurgulayan uzmanlar, önümüzdeki günlerdeki öngörüleriyle ilgili iyimser tablo çizdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04