gtag('config', 'G-X0Q4RFH2S7');

Ahşap Paletlerden Yatak Nasıl Yapılır?

İskandinav kültüründe ahşabın kült olarak kullanılması son derece popülerdir. Ahşap sadeliğinden gelen güzel ve modern görünüm yatak tasarımında da kullanılabilir.

Ekonomi 28.08.2024, 13:31 03.09.2024, 21:29 Halil Uzan
Ahşap Paletlerden Yatak Nasıl Yapılır?

Ev mobilyalarını belirlemek ve ayarlamak son derece zahmetli olabilmektedir. Bazen son derece basit malzemelerden yapılan, sade mobilyalar son derece şık bir görünüm sağlayabilir.

Bunlar genellikle sadeliği ile şık görünen ürünlerdir ve yük taşımak için kullanılan paletlerden yapılan yataklar bunlara verilebilecek güzel örneklerden biridir.

İskandinav Tarzı Tasarımla Yataklar

İskandinav kültüründe ahşabın kült olarak kullanılması son derece popülerdir. Ahşap sadeliğinden gelen güzel ve modern görünüm yatak tasarımında da kullanılabilir. Bu tasarımı yaparken ekstra çizimler ve hesaplamalar yaparak işin marangoz kısmı ile uğraşmamak için yük paletlerinin kullanılması son derece pratik olmaktadır.

Yük paletlerinin üst üste koyularak sabitlenmesi ile istenen boyutlarda ve yükseklikte yatak tasarlamak mümkündür. Bu yatakların yapılması sırasında paletleri birbirine çivi ile sabitlemek ya da yapıştırarak sabitlemek mümkündür.

Paletlerden Yatak Yapmak İçin Malzemeler

  • Öncelikle paletlerin ayarlanması gerekir. Bu gibi amaçlarla kullanılmak üzere satılan paletlere internetten ulaşmak mümkündür. Sıfır paletlerin dış görünümleri de kirli olmayacağı için daha avantajlı olacaktır.
  • Sıfır palet için para vermek istemeyenler ise daha önce kullanılmış paletleri uygun fiyatlara bulabilirler. Bu paletlerin kirli olması durumunda yüzeylerini güzelce temizlemek önerilmektedir.
  • Paletlerin standart boyutları 121 cm x 101 cm olarak verilmektedir. Bu boyutlarda alınan paletler için tek bir kat yapılması için iki palet yeterlidir. İstenen yüksekliğe göre 2 ya da 3 kat yapılabilir.
  • Paletlerin boyutlarının farklı olması durumunda kaç palet kullanılacağı yeniden hesaplanmalıdır ancak standart boyutlara göre verilen ölçülerde hazırlanan bir yatak 121 cm ile 202 cm kenar uzunluklarına sahip olur.

Yatak Yapımı

  • Yatağın yapımı için ahşap yapıştırıcılar tercih edilebilir ancak daha garanti çözüm için çivi ile sabitleme önerilmektedir. Çivilerler paletlerin üst üste sabitlenmesi sağlanırken nalburlarda satılan farklı aparatlar ile yan yana gelen paletler sabitlenir.
  • Bu aparatlar farklı tasarımlara sahip olduğu için hangi amaçla kullanılacağı anlatılarak nalburdan istenmelidir.
  • Paletlerin birbirine sabitlenmesi sonrasında üstündeki kıymıklardan korunmak için vernik atılabilir ve kişinin zevkine göre boyanabilir. Doğal bir görünüm elde etmek isteyenler boyasız da kullanabilirler.

Yorumlar (0)