Telafi eğitimi nedir, ne zaman olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs nedeniyle uzaktan olarak verilen eğitimin telafisi olacağını söylemişti. Ancak okulların açılmasının eylüle ertelenmesinin ardından telafi eğitimin nasıl olacağı merak konusu oldu. Ziya Selçuk açıklama yaptı.

Eğitim 26.05.2020, 17:12 14.09.2020, 15:59
Telafi eğitimi nedir, ne zaman olacak?

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp  kısa zamanda dünyaya yayılan koronavirüs tehlikesi artmaya başladığı sırada ülkemizde de yayılmasına karşı önlemler alınmış ve eğitime bir hafta ara verilmiş, virüsün yayılımı artınca eğtimin EBA TV üzerinden uzaktan devam etmesikararı alınmıştı. 

Geçen ay bir açıklamasında okulların açılma durumunda bir aylık bir telafi eğitimi verileceğini bildiren Selçuk, virüsün artış hızının gidişatı normale dönmeye müsait olmaması nedeniyle ertelenmişti. Milyonlarca öğrenci telafi eğitiminin nasıl yapılacağını merak ediyor. 

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuktan açıklama geldi. . Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek’ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler” dedi.

Süreci izlediğini belirten Selçek, Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler. Bu telafiyi, Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla yıl içinde de devam ettireceğiz. dedi. 

Uzaktam eğitim sürecinde tüm çaba gösteren tüm meslektaşlarına teşekkür eden Selçuk,  “Bu zor günlerde öğretmenler olarak bizler toplumun yaralarını sarmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10