KYK yurt başvurusu başladı mı? 2021 KYK yurt başvuruları ne zaman ve şartları neler?

KYK yurt başvurusu için öğrencilerin bekleyişi devam ediyor. Korona virüs salgını ve uzaktan eğitim nedeniyle yurtlar kullanılamamaktaydı.

Eğitim 26.04.2021, 20:15 İrem Durak
KYK yurt başvurusu başladı mı? 2021 KYK yurt başvuruları ne zaman ve şartları neler?

KYK yurt başvurusu başladı mı? 2021 KYK yurt başvuruları ne zaman ve şartları neler?

KYK yurt başvurusu için öğrencilerin bekleyişi devam ediyor. Korona virüs salgını ve uzaktan eğitim nedeniyle yurtlar kullanılamamaktaydı. Üniversite öğrencilerinin gözleri KYK yurt başvurusu için açıklanacak olan tarihte. Peki, KYK yurt başvurusu başladı mı? 2021 KYK yurt başvuruları ne zaman ve şartları neler?

KYK yurt başvuru hangi tarihte başlayacak sorusu milyonlarca öğrenci tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim gören öğrenciler KYK yurt başvurularının başlayacağı tarihe odaklanmış durumda. Peki, YURTKUR ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama geldi mi?

Kyk yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

YURTKUR ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan henüz 2021 yurt başvuruları ile alakalı olarak açıklama gelmedi.

KYK yurtlarına, başvuru şartlarını karşılayarak, örgün eğitim düzenleyen bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı bulunan öğrenciler müracaatlarını gerçekleştirebileceklerdir.

Kyk yurt başvuru nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu adresi üstünden alınacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavına giren ve ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıfta bulunan öğrencilerin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından e-devlet kapısı üstünden yapılacaktır.

KYK yurt başvuru şartları neler?

a) Öğrencinin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,

b) Öğrenci ailesinin Kurum yurdunun yer aldığı şehrin belediye sınırları dışında ikamet ediyor olması (Sağlık Kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engeli olduğu tespit edilen öğrenciler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayan ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler hariç)

c) Öğrencinin, taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyeti bulunmaması, (Cezası tecil edilenler hariç)

ç) Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Bölümü ile Dördüncü Kısımda düzenlenen suçlardan hüküm altına alınmamış olması ve bu suçlardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunmaması,

d) Öğrencinin, Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası” veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması,

e) Uluslararası öğrencilerin öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları Türkiye Cumhuriyeti ikamet izni belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermesi,

f) Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmaması,

g) Öğrencinin, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması gerekmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36