Anagram Nedir?

Süper anagram nedir? 5 harfli anagram örnekleri nelerdir? Kaymaklı anagram nedir? Bıçaklı anagram nedir? Anagram nedir? Başka anagram nedir? Anagram örnekleri nelerdir? Define anagram nedir?

Eğitim 13.10.2020, 20:49
Anagram Nedir?

Anagram son zamanların en çok oynanan ve kelimelerin yer değiştirilmesi ile zevkli bir şekilde oynanış şekli olan kelime oyunudur. Özellikle gençlerin sıklıkla oynadığı ve zeka gelişimi için faydalı olan anagram kelime oyunu, mobil üzerinden rahatlıkla oynanıyor.

Anagram kelime oyununu mobil telefonlarınızdan oynamak için, öncelikle aktif bir internet bağlantınızın ve sonrasında oyunu telefonlarınızın masaüstüne google play üzerinden indirmeniz yeterli olacaktır. Oyunu indirdikten sonra, kelimelerin yerlerini değiştirirerek, anlamları olan değişik kelimeler meydana getirip, hafızasını daha güçlü hale getirebilirsiniz.

Anagram Tarihi Hakkında

Anagram kelime ve grup oyunu son zamanların yeni oynanan oyunları arasında yer alıyor. Fakat oyun yeni olmayıp eskiye dayanan bir kelime oyunudur. Oyunun çıkış yeri ise Yunanistan olarak bilinmektedir.

Eski Yunan döneminde harfler alt ve üst yerleri değiştirilerek farklı anlamlar verilmekteydi. Bu ismi ise o dönemde anagramma ismi verilmekteydi. Günümüzde ise bu kelime değiştirme oyunu ise anagram olarak gelmiştir ve sevilerek oynanmaktadır. Eskiden bu oyun sadece Yunan döneminde değil, eski Roma döneminde de oynanmış bir oyundur.

Anagram Nasıl Oynanıyor?

Anagram zeka geliştiren kelime oyununu oynamak oldukça kolaydır. Öncelikle yapmanız gereken şey, mobil cihazlarınıza bu oyunu indirmek ve oyunun linkine girmek olacaktır. Daha sonra ise oyunun oynanış şekli olarak bazı kuralları bulunmaktadır. Bu kurallara uyarak oyunu keyifli bir şekilde oynayabilirsiniz.

Anagram oyunu şu şekilde oynanıyor.

Oyun oynanırken oynayacısını joker ve ipuçları vermektedir.

Size verilen harf sayısınca bazı harfler bulunmaktadır.

Bu harflerden bazıları boşluktur ve siz bu boşluk olan yerlere mantıklı ve anlam ifade eden harfler koyarak kelimeyi bulmaya çalışacaksınız.

Daha sonra ise bu kelimelerin yerlerini değiştirerek, daha farklı anlamda kelime ortaya çıkarmanız gerekiyor.

Joker kullanma hakkınız belli bir kısıtlama ile yapılmaktadır ve jokerinizi doğru kullanamazsanız, kelimeyi doğru olarak tahmin edemezseniz hakkınız kayboluyor. Bu oyunu tek olarak oynayabileceğiniz gibi, gruplar halinde de oynayabilirsiniz.

Sizlere verilen tahmin etme limitlerini iyi kullanmanız ve jokerlerinizi gereksiz yere harcamadan kelimeyi doğru olarak tahmin etmeniz size avantaj sağlamaktadır. Hem zeka gelişiminize yardım eden hem de oynadıkça daha zevkli şekilde zaman geçirmenizi sağlayan bu oyunu hemen indirin ve oynamaya başlayın.

Anagram Örnekleri Hakkında

Oynanışı hiç zor olmayan ve oldukça kolay şekilde herkesin anlayacağı şekilde oynanan oyunu örnekler verekek daha iyi anlamış olacaksınız.

Oyun ile ilgili örnekler şunlardır.

5 harfli kelimelerde örnek olarak verilen ''açlık'' kelimesini daha farklı şekillerde harflerin yerlerini değiştirebilirsiniz. Örnek olarak; bu kelimeyi kaçlı, akçıl ve laçkı gibi değişik kelimelerde kullanabilirsiniz.

7 harfli kelimelere örnek olarak ise şu kelimeleri verebiliriz. ''asmalık'' kelimesinin yerlerini ise; asılmak ve kasılma gibi manası açık olarak farklı şekillerde ifade edebilir ve yazabilirsiniz.

Anagram kelime oyunu sadece 5 ve 7 harfli örnek kelimelerle oynanan oyun değildir. Bunların dışında 3,4,9,6,8,11 gibi farklı sayılarda kelimeleri bulunan güzel bir oyundur. Eğer oyunun kelime sayısı uzun olursa ve siz bu kelimeyi doğru şekilde bulursanız, oyun oynarken daha fazla puan kazanmış oluyorsunuz. Bu durumu ise para kazanarak avantaj haline çeviriyorsunuz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04