Maskelerle ilgili büyük çalışma

Corona virüse karşı tedbirlerin başında yer alan maskeler ile alakalı olarak bugüne kadar yapılan en büyük araştırma açıklandı.

Dünya 02.09.2021, 15:22 İrem Durak
Maskelerle ilgili büyük çalışma

Maskelerle ilgili büyük çalışma

Corona virüse karşı tedbirlerin başında yer alan maskeler ile alakalı olarak bugüne kadar yapılan en büyük araştırma açıklandı. ABD’de gerçekleştirilen çalışmada, Bangladeş’te hayatını sürdüren 340 bin kişi incelenirken maske takmanın Covid'in yayılmasını yüzde 9 oranında azaltabileceğini ve özellikle cerrahi maskelerin 60 yaş ve üzeri kişilerde enfeksiyonu yüzde 35 oranında azaltabileceği açıklandı.

ABD’de maske kullanımının corona virüsü engelleme üzerinde bulunan etkileri üzerine yapılan ve bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük çalışma ortaya çıkarıldı.

Yale Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından yapılan çalışmada, maskelerin corona virüsün yayılmasını engellediği tekrar belirlendi.

Yüzde 9 Koruma Sağlıyor

Bangladeş’in 600 köyünde hayatını devam ettiren 340 bin kişi üzerinde çalışmada, maske takmanın Covid-19’un yayılmasını yüzde 9 oranında azaltıp engelleyeceği belirtilirken ve özellikle cerrahi maskeleri takmanın 60 yaş ve üzeri kişilerde enfeksiyonu yüzde 35 oranında azaltabildiği belirlendi.

Corona virüsün ortaya çıkmış olduğu günden bu yana yapılan maske araştırmalarının laboratuvarlarda ve hastanelerde yapılan daha küçük çalışmalar olduğu belirtilirken yeni bulguların gerçek dünya verileri olduğu açıklandı.

Maske Takma Arttıkça Koruma Da Artacaktır

Çalışmaya katılan kişilerin yüzde 29’unun sürekli olarak maske taktıkları aktarılırken, araştırmacılar maske takmanın daha evrensel olduğunu, onların sunmuş olduğu korumanın muhtemelen çok daha fazla olacağını belirtti.

California Üniversitesi çevre sağlığı bilimlerinde bilim insanı olarak çalışan yardımcı doçent ve çalışmanın ortak yazarlarından biri Laura Kwong, "Bu, insanların maske takmasını sağlayıp sağlayamayacağımızı ve maskelerin işe yarayıp yaramadığını belirlemek adına bir laboratuvar çalışmasının kontrolünü dünyada bulunan insanların gerçek hayatta olan eylemleri ile birleştiren gerçekten sağlam verilerdir" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35