iPhone ve iPad alabilmek için böbreğini sattı!

Çin’de iPhone ve iPad alabilmek için böbreğini satan genç yatalak kaldı.

Dünya 16.11.2020, 14:30 İrem Durak
iPhone ve iPad alabilmek için böbreğini sattı!

iPhone ve iPad alabilmek için böbreğini sattı!

Çin’de iPhone ve iPad alabilmek için böbreğini satan genç yatalak kaldı.

Piyasada herhangi bir ürün popüler olarak satışa sunulduğunda internet ortamında ‘böbreğimi satarım’ ya da ‘satılık böbrek’ şeklinde şakayla karışık paylaşımlar gerçekleşebiliyor. Tabi ki bu paylaşımlar gerçeği yansıtmıyor ancak ne yazık ki ciddiye alanların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz günlerde ne yazık ki bu durum gerçeğe dönüştü ve Çin’in yoksul bölgelerinden birinde yaşayan bir genç kendisine o dönemin popüleri olan iPhone ile iPad satın alabilmek için böbreğini sattı. Olaydan sonra da büyük bir trajedi yaşandı. Her ne kadar olay mahkemelere taşınıp tazminat alsa da gencin sağlığı ne yazık ki oldukça kötü duruma düştü.

Çin’de bir genç iPhone ve iPad satın alabilmek için böbreğini sattı. Ameliyattan sonra vücuduna verdiği zarar ve eksik bakımdan dolayı beklenmedik bir sorun oluştu ve genç öür boyu yatağa mahkum hale geldi.

Ailesi Çin’de en yoksul bölgelerden birinde yaşayan Wang Shangkun iPhone alabilmek adına böbreğini satmaya karar verdiğinde henüz 17 yaşındaydı. Genç Shangkun, internetten yapmış olduğu araştırmalar sonucunda böbreğini satabilmek için birileri ile iletişime geçti ve böbreğini satmak için yasadışı ameliyat geçirdi. Karşılığında ise 300 dolar aldı. Fakat yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre Shangkun ömrünün sonuna kadar bundan böyle yatalak kalacak.

Genç adam böbreğini sattıktan hemen sonra kendine ödenen para ile o dönemde popüler olan iPhone 4 ile iPad 2 satın aldı. Fakat eve gittiğinde ailesinin kendisine yaptığı baskıya dayanamayan genç ürünleri alabilmek için böbreğini sattığını itiraf etti. Konu ile ilgili açıklama yapan gencin annesi oğlu bu durumu itiraf ettikten sonra neye uğradığını şaşırdığını belirtti.

Bakım eksikliği ve ameliyat hasarları gencin hayatını doğrudan etkiledi!

Shangkun 20 yaşında bir genç fakat ameliyattan sonra bakım eksikliği ve böbrek ameliyatının vücuduna verdiği hasardan dolayı hayatı doğrudan etkilendi. Büyük derecede enfeksiyonla karşılaşan genç sağlam olan diğer böbreğini de bu süreçte kaybetti. Çalışmaz hale gelen böbrek de alındı ve genç her gün diyalize girmek zorunda kaldı. Gencin ne kadarlık ömrü kaldığı da henüz bilinmiyor.

Bu arada yaşanan olaylar yetkili kurumlarca soruşturma konusu olmuş durumda. Gencin irtibat kurduğu kişileri tespit eden kolluk kuvvetleri cerrahların da bulunduğu 9 kişiyi tutuklamayı başardı. 9 kişiden 5’i doğrudan organ satışı yapma ile suçlanarak cezaevine gönderildi. İşin daha ilginç olan tarafı ise mahkeme olayın sonucunda Shangkun ve ailesine 300 bin dolarlık tazminatın ödenmesine karar verdi. Her ne kadar bu para kendisine istediği kadar iPhone almasını sağlasa da ne yazık ki sağlığından olan genç az daha canından da oluyordu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08